Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Snart landar stjärnorna

Foto: Micke Gustafsson
Bold Eagle i hagen. Förra året laddade han upp på Julmyras träningsanläggning. Foto: Micke Gustafsson

Klockan 18.40 är en viktig tid i dag.

Publicerad:

Det är då det franska Elitloppsplanet landar på Arlanda.

– Vi har en agent som sköter allt på plats, så det blir ingen av oss i personalen på Solvalla som kommer att ta emot på plats på Arlanda, berättar Solvallas marknads- och kommunikationschef Markus Myron.

Sammanlagt är det nio hästar och tre skötare på planet. Bland dessa då förstås Elitloppshästarna Bold Eagle, Up And Quick, Amiral Sacha, Dreammoko och Uza Josselyn.

– Allt har flytet på som det ska så här långt. Vi har fått klartecken från både franska sidan, de som hanterar planet samt svenska sidan. Så snabbt som hästarna kommer av planet transporteras de till respektive uppstallningsplats, fortsätter Myron.

Vilka är uppstallningsplatserna?
– Det vill jag inte gå in på av säkerhetsskäl. Men samtliga står i närområdet kring Solvalla.

Förra året fick Bold Eagle ladda upp på träningsanläggningen Julmyra. Detta efter att kretsen kring hästen ändrat sig i sista stund, då det först var tänkt att han skulle stå inne på Solvalla. Det är oklart var den franske stjärnan står i år.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.