Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Solvalla höjer säkerheten under Elitloppshelgen

Foto: MARIA HOLMÈN
Foto: MARIA HOLMÈN

Terrorvågen i Europa sätter sina spår. Även på Solvalla. Inför årets stora travfest är säkerheten förstärkt. – Det är klart att det inte är roligt, men det är någonting som finns runt knuten, säger Solvallas VD Mats Rosén. 

Publicerad:

Elitloppet 2017 infaller bara ett par dagar efter terrordådet i Manchester, där fler än 20 personer miste livet vid en sprängning i samband med en Ariana Grande-konsert. Så sent som den 7 april ägde ett terrordåd rum på Drottningatan i Stockholm.
När världens bästa hästar nu ska göra upp i sommarvärmen på Solvalla väntar ett massivt publiktryck.
– För oss är publikens säkerhet alltid första prioritet. Inför våra evenemang har vi alltid kontakt med vår säkerhetsleverantör, Polisen och andra berörda myndigheter. Det är de som har experter inom området som bedömer vilka resurser som behövs.
Rosén vill av förklarliga skäl inte gå in exakt på hur säkerhetsarbetet på Solvalla kommer att gå till och vilka resurser som finns tillgängliga. Däremot medger han att den senaste tidens oroligheter är en faktor i sammanhanget. 
– Våra säkerhetsrutiner har alltid varit goda, men jag vill inte berätta mer om själva arbetet. Det man kan säga är att vi har tagit hänsyn till det som har hänt ute i Europa det senaste året, inte minst i Stockholm.
Hur känns det att prata om det här inför årets travhändelse?
– Det är klart att det inte är roligt, men det är någonting som finns runt knuten, något som man måste fundera på.
– Det som är tur för travsporten är att de som kommer till vår arena är väldigt vänligt sinnade. Man älskar sporten och hyllar den som står för bra prestationer oavsett var den kommer ifrån. Vi har evenemang där man hyllar sporten och det är väldigt trevligt och glatt. Samtidigt är vi en stor arena – då måste vi göra det vi kan för att jobba med säkerheten. 
ATG skickade under torsdagen ut ett sms till sina inbjudna gäster som ska besöka Hästsportens Hus och ett VIP-tält. Där meddelas att det i år kommer att genomföras full kroppsvisitering på alla gäster som en följd av den senaste tidens terrorhändelser. Det innebär att även ATG:s besökare visiteras på samma sätt som Solvallas besökare. För Solvalla är det en normal rutin att visitera de som besöker Elitloppet.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.