Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Succékusken: "Den här veckan är nog svårslagen"

Foto: TR BILD
Carl Johan Jepson. Foto: TR BILD

Hallå där…
…Carl Johan Jepson som haft en rekordvecka med tre storsegrar!

Publicerad:

– Ja, den här dryga veckan är nog svårslagen, säger han.

Först Orebro Intl (Mack Dragan), sedan Drottning Silvias Pokal (Activated) och sist Copenhagen Cup (Handsome Brad)!

– I Örebro hade vi lite flyt med resan som behövdes för att vi skulle kunna vinna. Activated fick äntligen visa hur bra hon är och var i toppskick. Jag såg redan 300 kvar att det skulle gå. Handsome Brad kändes toppad redan i värmningen och det var jättekul att han var så fin.

Största segern av dessa tre?

– Väldigt svårt att säga, alla är jätteroliga och det har varit tre helt olika lopp. Handsome Brad kanske vara allra roligast eftersom att jag kört honom hela karriären, vilket jag i och för sig har gjort med Mack Dragan också.

"Inte hunnit smälta det"

Du hade två gruppsegrar tidigare i karriären, på åtta dagar skramlade du ihop tre till, går man på moln då?

– Det har varit så mycket trav att man inte hunnit smälta det riktigt även om det varit många gratulationer. Jag får sätta mig ned i kväll och suga på karamellen.

Hur mycket bättre har du blivit som kusk senaste året?

– Egentligen inte jag som ska svara på det, men det är klart att jag fått mer rutin och framför allt kört fler stora lopp och jag känner mig bekväm i den rollen. Förhoppningsvis har jag utvecklats lite och gör färre misstag.

Elitloppet för Jepson?

Handsome Brad har fått en ”inofficiell inbjudan” men du uttryckte lite kryptiskt i en tv-intervju att det kanske finns andra möjligheter för dig att få köra Elitloppet. Berätta!

– Nja, vi får se vilka hästar som blir inbjudna nu på slutet, mer än så vill jag inte säga nu. Jag tror att beslut om Handsome Brad tas på onsdag eftermiddag.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS