Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Tre inbjudna till Gävle – vem tar den rosa biljetten?

Foto: TR MEDIA BILD
Foto: TR MEDIA BILD

Sista chansen att kvala in till Elitloppet ges i Gävle nästa vecka. Nu har värdbanan bjudit in tre hästar.

Publicerad:

Gävletravet ville inte köra Prins Daniels lopp inför tomma läktare. Därför togs namnet bort, men själva loppet – och den rosa biljetten är kvar.

Lördagen 23 maj gör tio hästar upp om 300.000 kronor och en plats i Elitloppet. Nu är tre deltagare klara: Baron Gift, Diamanten och Racing Mange. De är inbjudna av Gävletravet och deras tränare har tackat ja.

– Tre spännande hästar som alla har möjligheter att ta en elitloppsplats, säger Gävletravets sportchef Mathias Gustafsson i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare hade fem hästar kvalat in genom segrar under STL-meetinget. Tre av dem kommer dock inte till start.

– Det har lämnats återbud för Cyber Lane, Elian Web och Tae Kwon Deo, sedan får vi se hur det blir med Next Direction och Cokstile. Vinnaren i Mantorp på lördag är också garanterad en plats, säger Mathias Gustafsson och tillägger att det kan bli aktuellt med fler inbjudningar.

FAKTA

Baron Gift (e. Gift Kronos) –  Rickard Svanstedt
Diamanten (e. Adrian Chip) – Stig H Johansson
Racing Mange (e. Orlando Vici) – Joakim Lövgren

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.