Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trea i fjol – toppar i år?

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Makethemark med Ulf Ohlsson under elitloppsförsöket 2019. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Vi räknar ned till Elitloppet genom att presentera årets deltagare. Näst på tur är fjolårstrean, Makethemark.

Publicerad:

Han började tävla som tvååring. Efter att ha varit fyra i debuten radade Makethemark upp segrarna. Fram till december 2015 tog han sex raka segrar. 

Treåringssäsongen inleddes starkt med sex raka triumfer, samtliga i hård konkurrens. Treåringseliten på Solvalla under elitloppshelgen var den största vinsten i raden. Han fick aldrig till det i de klassiska svenska årgångsfinalerna. I Kriteriet hade han halsproblem i uttagningen och var aldrig nära att gå vidare. Till Derbyt missade (!) tränaren Petri Salmela att anmäla hästen. Makethemark fick i stället pröva vingarna i Critérium Continental på julafton 2017, men utan framgång. 

Femåringssäsongen kröntes med triumf i Jubileumspokalen, men det var i fjol som han visade med eftertryck att han är med i den absoluta toppen. Han bjöds in till Elitloppet där han slutade trea i finalen. I Ulf Thoresen Grand International var Makethemark tvåa bakom Vitruvio och två veckor senare vann han S:t Michel-Ajo före bland andra Next Direction och Chief Orlando. I år var han strålande i årsdebuten. I Copenhagen Cup senast blev han femma med synbart sparade krafter och får chansen att nyttja dem i Elitloppet i stället.

FAKTA

Namn: Makethemark
Ålder: 7
Kön: Hingst

Far: Maharajah
Mor: Global Naughty
Morfar: Conway Hall

Resultat: 57 st: 23-12-7
Intjänat: 8 782 010 kr
Rekord: 1.10,2ak
Meriter i urval: S:t Michel-Ajo 2019 (1:a), Jubileumspokalen 2018 (1:a), Elitloppet 2019 (3:a), Åby Stora Pris 2019 (2:a)

Ägare: Stall NIAN
Uppfödare: AB NIAN
Tränare: Petri Salmela
Skötare: Anne Raatikainen

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS