Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Urstark Nadal Broline till Elitloppet

Foto: Jörgen Tufvesson/ALN
Nadal Brolines tränare, Reijo Liljendahl, fick en rosa biljett av Anders Malmrot. Foto: Jörgen Tufvesson/ALN

Välkommen till Elitloppet, Nadal Broline! Reijo Liljendahls stjärna visade klassen från dödens i gulddivisionen och vann på 1.10,4a/1609 meter. 
– Det ska nog mycket till för att jag ska tacka nej, säger Solvallatränaren efter att ha fått en rosa biljett från Anders Malmrot på Åby.

Publicerad:

Nadal Broline har aldrig förlorat en årsdebut och Reijo Liljendahl hade inte fuskat med träningen inför säsongens första start. Trots hårt motstånd och en tuff löpväg i Algot Scotts Minne gick Nadal Broline inte att stoppa. 
– Jag hade en bra känsla inför loppet och han gör mig aldrig besviken. Han betyder mycket för mycket för mig och det är en riktig kompis, sa en rörd Reijo Liljendahl i vinnarcirkeln på Åby efter den fina segern. 

Det såg annars mörkt efter de första 500 meterna för Nadal Broline och Ulf Ohlsson. Ekipaget hade visserligen inte varit med i startrusningen, där Quick Fix tog ledningen iniatialt och sedan släppt till Västerboonthenews. Men sedan Erik Adielsson kört till med Giveitgasandgo till täten satt Nadal Broline plötsligt i dödens. 
– Han öppnade bättre än vad han brukar göra från bakspår och vi hamnade på hyfsat på det i andra utvändigt, men sedan blev det dödens när Erik forcerat framåt. Jag vet att min klarar dödens-positionen, men man är ju inte nöjd när man hamnar där i de här loppen. Men han skulle visa sig klara det, sa Ulf Ohlsson. 

Giveitgasandgo passerade varvet på 11,2 och det skulle handla om täthästarna i upplösningen. Day or Night In galopperade oväntat under avancemang på sista bortre långsidan och köhästarna fick svårt i den snabba avslutningen. Upploppet bjöd på en ren duell mellan Giveitgasandgo och Nadal Broline, där den senare avgjorde knappt men säkert sista biten. Segertiden 1.10,4a/1609 meter.
– Han kändes riktigt bra med 400 kvar och låg bra på bettet. Det kändes som att det skulle gå med 300 kvar, säger Ulf Ohlsson som även tillade:
– Jag säger inte nej om jag får köra honom i Elitloppet...

Solvallas sportchef Anders Malmrot var på plats och delade ut en rosa biljett till Reijo Liljendahl. 
– Det var en uppvisning av Nadal Broline, han fick sin Elitloppsbiljett i fjol för sitt fantomlopp på Romme i fjol och han var lika bra nu. Han har en väldigt bra högstanivå och han gjorde det han skulle göra i dag. Han är värd en plats i Elitloppet, sade Malmrot. 
Reijo Liljendahl:
– Vi får ta en diskussion med ägaren men det är väl jag som tar beslutet i slutändan. Det ska nog mycket till om jag ska tacka nej.

Frode Hamres Giveitgasandgo stod för en fin insats på 1.10,5a/1609 meter, men fick alltså ge sig i kampen om en elitloppsbiljett.
– Han hade absolut inte gjort bort sig där, men jag tror att det finns andra lopp som passar honom bättre, sa Erik Adielsson i ATG-live.

Double Exposure spurtade bra till tredjeplatsen på 10,7 före B.B.S.Sugarlight och Västerboonthenews.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.