Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Väldigt ledsen och besviken"

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Segern i Copenhagen Cup räckte inte. Heart of Steel blev utan rosa biljett.

Publicerad:

På söndagsförmiddagen plingade det till i Peter Untersteiners telefon. Ett sms från Solvallas sportchef Anders Malmrot. Beskedet var smärtsamt.

– Där stod att inte Heart of Steel kom med i Elitloppet. Jag blev väldigt ledsen och besviken, säger Halmstadstränaren.

Heart of Steel vann Copenhagen Cup för en vecka sedan och imponerade stort. Han travade utvändigt om ledande favoriten Zacon Gio, men kunde ändå kämpa sig till segern.

– Jag hade siktat mot Elitloppet ända sedan vi vann silverdivisionen på Solvalla i maj i fjol. Det stämde inte riktigt med matchningen i början av året, men han gick bra som tvåa bakom Double Exposure i Kalmar och i Köpenhamn var han ännu bättre. Då kändes det som om vi hade träffat rätt och jag hoppades förstås på en elitloppsbiljett. Jättetråkigt att det inte blev så och just nu känns det tungt. Men det är en som bestämmer och det får vi finna oss i, säger en nedstämd Peter Untersteiner.

Har du hunnit titta på någon vidare matchning för Heart of Steel?
– Ja, det blir ett lopp i Skive nästkommande måndag med 60.000 kronor i förstapris. Sedan siktar vi på Oslo Grand Prix 14 juni. Livet går trots allt vidare.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS