Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vernissage Grif klar för Elitloppet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Vernissage Grif i samband med en start på Vincennes. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Alessandro Gocciadoro har fått med sin andra häst till Elitloppet. På onsdagskvällen presenterades vinnaren av Lotterian i år – Vernissage Grif.

Publicerad:

Den nioårige hingsten är välmeriterad och har sprungit in över motsvarande 17,2 miljoner kronor. Så sent som den första maj visade han toppform då han tillsammans med Alessandro Gocciadoro tog hem både försök och final av storloppet Lotterian i Neapel.

– Det är en stor ära att komma till Solvalla med vår häst och jag tycker att Vernissage Grif är i toppform, vilket alla kunde se vid hans seger i Lotterian senast, säger tränare Alessandro Gocciadoro i ett pressmeddelande från Solvalla.

Därmed har Alessandro Gocciadoro i skrivande stund två hästar klara för årets upplaga. Sedan tidigare är stallkamraten Vivid Wise As inbjuden.

Vernissage Grif var med i Elitloppet redan förra året. Då gick han till final efter en fjärdeplats i försöket. I finalen kom han i mål som sjua. Han har också segermeriter från svensk mark efter två triumfer i Jämtlands Stora Pris samt en i Årjängs Stora Sprinterlopp.

– Vernissage Grif var otroligt bra vid Lotteria-segern och har han en bra dag går ingen säker, säger Anders Malmrot i samma pressmeddelande.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.