Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vernissage Grif startar inte i Elitloppet

Foto: TR BILD
Vernissage Grif i samband med Elitloppet 2023. Foto: TR BILD

I söndags sprang Vernissage Grif 1.08,1a/1609 meter i Cagnes-sur-Mer.
Nu siktar kretsen kring hästen på storloppen hemma i Italien.
– Den här säsongen ska han inte tävla utomlands, säger ägaren Gennaro Riccio till Paris-Turf.

Publicerad:

Tioårige Vernissage Grif (e. Varenne) imponerade stort i söndagens Grand Critérium de Vitesse. Han ledde hela vägen och kom i mål på 1.08,1a/1609 meter. Den snabbaste segertiden i Europa genom tiderna. 

Alessandro Gocciadoros stjärna har tävlat i Sverige vid flertalet tillfällen. Bland annat i Elitloppet 2022 och 2023. Hästen har dock inte fungerat fullt ut i starterna på Solvalla. 

Enligt ägaren Gennaro Riccio är det inte aktuellt med ett tredje försök i Elitloppet. De siktar i stället på att starta i storloppen på hemmaplan.

– Han ska vila i tio dagar och jobba lite i aveln. Sedan kommer vi att förbereda honom för Lotterian 1 maj. Den här säsongen kommer hästen inte att tävla utomlands. Om han gjorde det tror jag många skulle vilja se en match mot Idao de Tillard. Men Vernissage Grif ska stanna i Italien då han inte anpassar sig tillräckligt till det som krävs för att resa, säger Gennaro Riccio till Paris-Turfs pappersutgåva på tisdagen.

Innan Lotterian kan det bli start i grupp I-loppet Gran Premio Costa Azzurra 7 april. Vernissage Grif har kämpat i världseliten under flera år. På 133 starter har han vunnit 42 lopp och närmar sig 20 miljoner kronor i prispengar. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.