Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Very Kronos klar för Elitloppet

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Svante Båth och Anders Malmrot med den rosa biljetten som visar att Very Kronos är inbjuden till Elitloppet. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Solvalla delar ut ännu en rosa biljett. Den går till tvåan i Paralympiatravet – Very Kronos.
– Efter lördagens insats på Åby är det ingen tvekan om att han hör hemma i Elitloppet, säger sportchefen Anders Malmrot.

Publicerad:

Very Kronos (e. Ready Cash) var tvåa bakom Who's Who i sin årsdebut på Bergsåker förra månaden. I starten efter blev det galopp i Örebro, men i Paralympiatravet höll han sig på benen och tog andraplatsen bakom Délia du Pommereux.

– Det är skönt. Det var väldigt bra att få den här inbjudan i god tid. Man har haft den förhoppningen hela tiden. Han avslutade förra året väldigt bra och jag har varit väldigt nöjd med året också, även om vi inte har vunnit lopp. Insatsen senast var jättebra. Vi hade logiska förklaringar till galoppen i Örebro och han kändes stark i det läget. Det viktiga var att vi visste att formen satt bra där, säger Svante Båth.

Sjuåringen kommer från ett starkt fjolår då han radade upp segrar i högsta klassen här i Sverige.

– Det var jätteroligt att få bjuda in Very Kronos. Han visade med eftertryck att han är i världseliten för att stanna. Det var spännande att se honom i lördags eftersom han galopperade i Örebro helgen innan. Det var kul att se honom komma in på upploppet och ta tag i grejerna och se att allting bara flyter för honom. Han var verkligen bra som tvåa, säger Anders Malmrot.

Very Kronos tränas av Svante Båth och ägs av Kjell Johansson.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.