Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Viktor Flink Ideborn och Magic Tonight återförenade

Foto: Maria Holmén/TR Bild/Privat
Magic Tonight och Viktor Flink Ideborn. Foto: Maria Holmén/TR Bild/Privat

2015 vann Magic Tonight Elitloppet. I slutet av 2017 avslutade han tävlingskarriären – efter ett par år ifrån varandra har Magic Tonights och hans tidigare skötare Viktor Flink Ideborns vägar korsats på nytt.

Publicerad:

Magic Tonight har flyttat hem till sin tidigare skötare Viktor Flink Ideborn. Hingsten, som ägs av SRF Stable, firade stora framgångar i Roger Walmanns regi och 2015 stod de på toppen i och med segern i Elitloppet.

– Det är häftigt att ha honom tillbaka. Han ska vila från avelskarriären och så får vi se hur saker utvecklar sig i framtiden. Han är här på obestämd tid. Till och börja med ska han få gå här och bara ha det bra. Lite som rehabilitering, säger Viktor Flink Ideborn.

• Hur glad blev du när du fick frågan?

– Jag blev extremt glad. Jag var och hälsade på honom på Gotland förra sommaren senast. Det var lite enklare att åka förbi när han stod på Menhammar. Det kändes stort att bara få lasta av honom ännu en gång. Särskilt den här veckan också. Den glömmer man inte i första taget.

Minnena för Viktor Flink Ideborn kring Magic Tonight är minst sagt goda. Magic Tonight flyttade till Sverige den här tiden på året 2013. Två år senare vann han Elitloppet med Örjan Kihlström.

– Man blir glad över att minnas tillbaka. På något sätt är det fortfarande overkligt att vi lyckades vinna. Elitloppet är så jäkla stort. Man ska ha rätt häst och man ska ha rätt dag. Minnena väcks till liv igen när allt snack kring loppet drar igång. Man tänker att det där har vi lyckats vinna. Det är mäktigt.

• Hur kommer dagarna för Magic Tonight att se ut?

– Han ska få landa lite först. Han har en stor hage där han kan käka gräs och bara ha det bra. Sedan finns det risk att jag kanske hänger på honom selen en gång och skrittar med honom i skogen för att minnas tillbaka.

• Hur följer du årets upplaga av Elitloppet?

– Det blir hemma framför tv:n. Jag är avundsjuk på alla som får vara på plats och jag hoppas att de personerna passar på att njuta. Det är väldigt tråkigt att det inte går att ha publik, men det är som det är. Det finns inte mycket att göra åt det. Oavsett om det är publik eller inte är det samma ära att vinna Elitloppet. Den som är först i mål ska hyllas ordentligt.

• Vem tror du vinner då?

– Jag vet inte. Det är vidöppet. Men jag har en känsla av att de som vinner försöken inte kommer att vinna finalen. Jag vet inte varför, men jag har bara den känslan. Det finns ett par starka hästar med som jag inte tror vinner sina försök, men som jag tror gynnas av dubbla heat.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.