Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Vivid Wise As fjärde häst till Elitloppet

Foto: TR BILD
Vivid Wise As är fjärde hästen som bjuds in till Elitloppet. Foto: TR BILD

Den fjärde hästen har fått sin inbjudan till Elitloppet.
Det blir Vivid Wise As.

Publicerad:

Traditionsenligt dök Anders Malmrot upp i V75 Direkt och delade under lördagen ut den fjärde biljetten till Elitloppet som går den sista söndagen i maj. 

Hästen beskrevs som en meritfylld champion tillbaka i form. Och det var ingen mindre än Vivid Wise As, den erfarne elitloppsdeltagaren som nu hunnit bli nio år gammal. 

– Jag är tacksam över inbjudan, vi är väldigt glada över att komma tillbaka till Solvalla, hälsade tränaren Alessandro Gocciadoro i tv-sändningen. 

“Given i Elitloppet”

I studion berättade Malmrot att hästen kommer att köras av den franske kusken Matthieu Abrivard.

Det var den senaste segern i Grand Criterium de Vitesse på tiden 1.09,1 över 1609 meter som imponerade på elitloppsgeneralen. 

– Vivid Wise As var tvåa 2021 och efter att ha vunnit Grand Critérium de Vitesse på ett imponerande sätt är han åter en given Elitloppshäst, säger Anders Malmrot i ett uttalande på Solvallas hemsida. 

Vivid Wise As har gjort 76 starter så här långt och 30 av dem har slutat med seger. Hingsten har hittills tjänat en bit över 2,7 miljoner euro. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.