Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wikberg inför montéeliten: "Rädd att försova mig"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Ingen svensktränad häst har vunnit montéeliten på Solvalla sedan Hot Tub vann 2008.
På söndag kan det vara dags igen.
– Skulle Assault vinna så är det absolut det största jag har varit med om i travet, säger tränaren Daniel Wikberg.

Publicerad:

Fem svensktränade hästar och fem utländska gör upp i Montéeliten på Solvalla på söndag.

Av de svenska står nog det största hoppet till Assault som tränas av Daniel Wikberg och rids av Sofia Adolfsson. Assault, som aldrig varit sämre än trea, imponerade stort i Solvalla Hästägarförenings Montépokal där en plats i Montéeliten väntade vinnaren.

– När jag kunde dra även bakskorna senast så blev det en helt annan häst. Han får ett ännu bättre steg och det ser nästen ut som att han joggar då de andra springer. Nu blir det barfota runt om igen och norskt huvudlag. Jag vill inte sätta på ett helstängt eftersom det kan brinna till ordentligt, säger Daniel Wikberg som har sin tränarrörelse i Hackås utanför Östersund.

Daniel Wikberg och Sofia Adolfsson är inte helt främmande för att Assault kan vara med i segstriden

– Ja, jag känner mig rätt optimistisk. Sofia sa att hon är lite rädd för fransoserna och hon kan ju det här motståndet bättre än mig. Men hon säger också att han startar med vinstchans.

Assault har haft en fantastisk utveckling sedan han fick testa monté för första gången för nio månader sedan. Det har blivit 11 montésegrar på 14 försök.

– Det märktes direkt att han tyckte att det var roligare med monté. Han kan bli lite väl het ibland, men då det har varit kortlopp så har det funkat ändå. Han har aldrig förlorat ett montélopp på kort distans.

Hur har det sett ut under veckan för honom?

– Han har fått gå intervaller tisdag och torsdag och behöver inte så hårda jobb nu då han startara så tätt. Han känns smidig och fin och har låg puls efter sex intervaller.

Hur nervöst är det inför den här starten?

– Jag är aldrig nervös och det har jag inte heller varit då Weekend Fun startat i V75-final. Däremot är jag nervös att jag ska försova mig. Assault vill inte dricka då han är ute och reser så därför har jag bestämt att han inte ska behöva övernatta. Vi lämnar Jämtland klockan tre på natten och jag är inte van att kliva upp så tidigt.

Startfältet i Montéeliten på söndag:
1. Aigle Jenilou/Jonathan Carre
2. Den Of Warlock/Kristine Kvansnes
3. Luxorious Lord/Nelly-Janiika Korpikoski
4. Radieux/Caroline LB Morken
5. Assault/Sofia Adolfsson
6. Tarabuso Jet/Isabelle Orsimo
7. Overtimeosåfin/Madelen Berås
8. Bonnies Celebrity/Tova Bengtsson
9. Calamara´s Girl/Emilia Leo
10. Be Mine De Houelle/Marie Bacsich
 

 

 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS