Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Wild Honey starkast

Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN
Wild Honey svarade de utvändiga hästarna på bästa sätt. Foto: MICKE GUSTAFSSON/TRAVRONDEN

Örjan Kihlström visste vad han satt bakom när han körde Daniel Redéns Wild Honey. Solvallakusken körde resolut fram i dödens och avgjorde den tunga vägen i Fyraåringseliten för ston.

Publicerad:

Fyraåriga Wild Honey (e. Cantab Hall) tillhörde kulltoppen bland stona i Nordamerika som tvååring och då Mission Brief ofta valde att möta hingstarna vann hon flera stora lopp, bland annat Hambletonian Oaks. Inför årets säsong kom hon till Daniel Redén och det ser ut som att hon kommer att få en fin karriär på den här sidan Atlanten också.

Efter att förlorat Sverigedebuten då hon stannade i sista sväng tog hon idag sin andra raka seger på svensk mark.

– Vi var tvungna att lära oss varandra. När jag slutade köra på henne första gången så trodde hon att loppet var över då det var första starten över medeldistans, sade Örjan Kihlström.

Idag tog Örjan Kihlström ett tidigt initiativ och körde fram utvändigt om ledande Natalie de Vie när det återstod knappa varvet. Hon plockade enkelt ner ledaren och kunde svara ihärdigt utmanande Tunika. Även trean i mål Gematria svarade för en bra avslutning.

– Hon har varit en topphäst hela livet. Nu fick vi bakspår, men hon visade att hon klarade att göra grovjobb också och visade fin inställning, fortsatte Örjan Kihlström.

Segertiden skrevs till 1.10,9a/1.609 meter på den snabba Solvallabanan.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS