Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Go On Boy klar för Hugo Åbergs Memorial

Foto: Kuvaaja Maisa Hyttinen/Suomen Hippos
Go On Boy i samband med Kymi Grand Prix den 17 juni. Foto: Kuvaaja Maisa Hyttinen/Suomen Hippos

För drygt en månad sedan slutade Go On Boy delad tvåa i Elitloppet.
Nu är den franske stjärnan klar för Hugo Åbergs Memorial.

Publicerad:

Sjuårige Go On Boy (e. Password) gjorde sitt första framträdande på svensk mark i och med Elitloppet där han slutade delad tvåa med San Moteur i finalen. Efter det startade han i Kymi Grand Prix där det åter blev en andraplats, nu bakom Etonnant.

Nu är det klart att hästen återvänder till Sverige för att starta i ett av sommarens allra största lopp.

– Jag testade Go On Boy i ett jobb i lördags och allt var precis som det skulle, så nu går vi till Jägersro och Hugo Åbergs Memorial, säger tränaren och kusken Romain Derieux i ett pressmeddelande.

Tre hästar har presenterats

Sedan tidigare är Önas Prince och Vivid Wise As klara för storloppet. En start som Jägersros sportchef Mats Ahlkvist är klart nöjd med.

– Go On Boy stod väldigt högt på min lista och det var kort efter Elitloppet som de första kontakterna togs. Det känns som om vi lagt en väldigt bra grund till årets Åbergs. Nu fortsätter jobbet och de kommande helgerna har vi flera intressanta lopp att hålla koll på, säger Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.

Hugo Åbergs Memorial avgörs på Jägersro den 25 juli och förstapriset är 1.609.000 kronor. Vinnarna i Årjängs Stora Sprinterlopp och St Michel Ajo får automatiskt möjligheten att vara med i loppet.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.