Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Han tar sista platsen i Hugo Åbergs

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Hickothepooh med sin ordinarie kusk Vidar Hop inför elitloppsförsöket (där ekipaget sedermera satt fast som sexa i mål). Nu väntar ett nytt besök i Sverige för årets Hugo Åbergs Memorial. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Startfältet till årets upplaga av Hugo Åbergs Memorial är komplett. Sedan Alessandro Gocciadoro tackat nej med Vernissage Grif gick den sista platsen till norske storloppsvinnaren Hickothepooh.

Publicerad:

Nioårige Hickothepooh har aldrig varit bättre än i år. I våras skrällde Triton Sund-sonen i Finlandia-Ajo och senast slog han till i Ulf Thoresen Grand International före Moni Viking och Gareth Boko.

– Två grupp-1 segrar i år är starka meriter. Hickothepooh har utvecklats enormt det senaste halvåret och svarat för flera topplopp mot det yppersta eliten, säger Jägersros sportchef Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.

Trond Anderssens stjärna har gjort 93 starter under karriären och på tisdag får han besöka Jägersro för första gången. 

– Vi är jättestolta att få vara med och hästen är i form. Givetvis kommer han att gå med maximal balans, säger Kristian Malmin i stallet. Så vi ser verkligen fram mot Åbergs.

I samband med Jägersros tävlingar i kväll kommer startfältet att lottas. Det sker efter sjunde loppet, cirka 20.50, och det går att följa lottningen via Jägersrokanalen på atg.se.

FAKTA

Startfältet i Hugo Åbergs Memorial 2021, tisdag 27 juli:
(häst-tränare)
Alrajah One – Alessandro Gocciadoro
Calle Crown – Tomas Malmqvist
Cokstile – Mattia Orlando
Cyber Lane – Johan Untersteiner
Gareth Boko – Jerry Riordan
Hickothepooh – Trond Anderssen
Night Brodde – Conrad Lugauer
Upstate Face – Adrian Kolgjini
Very Kronos – Svante Båth
Who’s Who – Pasi Aikio

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.