Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Önas Prince klar för Hugo Åbergs Memorial

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Önas Prince är klar för Hugo Åbergs Memorial. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Första hästen till Hugo Åbergs Memorial i sommar är klar. Biljetten gick till hemmaekipaget Per Nordström och Önas Prince.

Publicerad:

I vanlig ordning avgörs Hugo Åbergs Memorial över 1609 meter och autostart och med ett förstapris på 1.609.000 kronor. På tisdagen meddelade Jägersro att man bjudit in första hästen till loppet, Per Nordströms Önas Prince.

– Det känns bra att börja med en hemmahäst och Önas Prince har ju visat gång på gång att han tillhör eliten, säger Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro, i pressmeddelandet.

Önas Prince vann Paralympiatravet tidigare i år. Senast var han med i Elitloppet där  han via en fjärdeplats tog sig till finalen. Väl där blev det ett sjundepris.

– Önas Prince är uppkollad efter Elitloppet och tränar jättebra just nu. Planen är sedan att han ska starta i Ulf Thoresen Grand International på Jarlsberg den sjunde juli. Det ligger precis rätt i tiden för att formen ska vara på topp till Åbergs, säger Per Nordström i pressmeddelandet.

Mats Ahlkvist avslöjar att nästa inbjudan till Hugo Åbergs Memorial kommer på torsdag denna vecka. Tio hästar får plats i loppet och nytt för i år är att även vinnaren i Guldsprintern i Halmstad 6 juli får en direktplats.

Det får även vinnarna i Årjängs Stora Sprinterlopp (13:e juli) och St Michel i Mikkeli (14:e juli).

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.