Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Stoletheshow klar för Hugo Åbergs Memorial

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Stoletheshow är första häst in i Hugo Åbergs Memorial. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Första hästen är klar för Hugo Åbergs Memorial. Det rör sig om Oslo Grand Prix-vinnaren Stoletheshow. Dessutom har två andra stjärnor tillfrågats.

Publicerad:

Stoletheshow var med i snacket inför Elitloppet men fick ingen plats där. Istället startade han i Oslo Grand Prix och vann det loppet. I ett pressmeddelande meddelar Jägersro att Frode Hamres stjärna är den första hästen att bli klar för Hugo Åbergs Memorial.

– Jag är mycket stolt över att få vara med. Tanken är att jag ska köra själv. Att vinna Oslo Grand Prix är det absolut största för mig under mina år som aktiv inom travet. Det är det största loppet i Norge och jag känner mig stolt, inte minst över hästen. Han sprang en 10–tid över full distans och kommer att kunna springa fortare på Jägersro. Det är jag helt övertygad om, säger Frode Hamre i pressmeddelandet.

Jägersros sportchef Mats Ahlkvist berättar om beslutet att bjuda in Stoletheshow.

– En häst med många fina egenskaper, inte minst startsnabbheten och dessutom en häst i form, säger Ahlkvist i pressmeddelandet.

Han berättar även att två andra hästar blivit tillfrågade om att vara med i loppet.

– Jag har ställt frågan till elitloppsvinnaren Etonnant och till jätteintressanta San Moteur. Daniel Redén har ju flera tänkbara stjärnor. Sen ser jag givetvis fram mot lördagens Kymi Grand Prix. Där finns ju fyra intressanta Jägersrohästar, där finns Earl Simon och Ce Bello Romain, säger Ahlkvist.

Hugo Åbergs Memorial, med 1.609.000 kronor i förstapris avgörs den 26 juli.

Vinnarna i Årjängs Stora Sprinterlopp (16 juli) och St Michel i finska Mikkeli (17 juli) blir också inbjudna till loppet. 

ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.