Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

"Vi har en otroligt stark sport"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Campo Bahia är klar för Hugo Åbergs Memorial 27 juli. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Den 28 juli avgörs Hugo Åbergs Memorial på Jägersro. Redan nu är fyra hästar klara att vara med – tre av dem var nyligen med i Elitloppet.

Publicerad:

Jägersro har fått klartecken för fyra hästar till Hugo Åbergs Memorial. Alla fyra har koppling till värdbanan: Tae Kwon Deo, Racing Mange, Campo Bahia och Cokstile.

– Det är en unik situation. Vi har en otroligt stark sport på vår bana. Det är ju tre elitloppshästar och i Campo Bahia den kanske mest spännande hästen som är på väg mot eliten, säger banans sportchef Mats Ahlkvist i ett pressmeddelande.

Adrian Kolgjinis Tae Kwon Deo var med i Elitloppet senast. Där galopperade han bort sig i försöket.

– Han gick ett banjobb i tisdags (12,7/2000 meter) och kändes kanonfin. Han ska starta i Kalmar under Midsommarhelgen och givetvis är jag jäkligt stolt över att ha fått en inbjudan till Åbergs, säger Adrian Kolgjini.

Joakim Lövgrens Racing Mange slutade sjua i finalen av Elitloppet.

– Jag är jättestolt över ”Manges” insatser i Elitloppet, vi gick verkligen för det. Det ska bli spännande att få göra ett nytt försök i Åbergs, säger Joakim Lövgren.

Cokstile tränas av Rocco Spagnulo, men har sedan en tid befunnit sig på Christoffer Erikssons gård. Det är också Christoffer Eriksson som kört hästen i de senaste starterna. Senast slutade han tvåa i Elitloppet.

– Han har ju bara gjort topplopp sedan han kom till mig. En otroligt snäll och bussig häst att jobba med, men en tuffing i loppen. Med den form han har visat ska det bli riktigt roligt att få vara med i Åbergs, säger Christoffer Eriksson.

Conrad Lugauers Campo Bahia startade i Jämtlands Stora Pris där han slutade oplacerad.

– Han kändes fin innan starten i Östersund, men hade nog bara 70–80-procentig form. Vi ska träna lite hårdare och jag känner hästen så väl att jag vet att han snart är tillbaka i toppform, säger Conrad Lugauer.

Hugo Åbergs Memorial avgörs över 1609 meter och har ett förstapris på 1.609.000 kronor.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.