Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

De gör upp i Jubileumspokalen

Foto: LENA EMMOTH / TR BILD
Adrian Kolgjini tar ut Tae Kwon Deo i Jubileumspokalen, hästens första start på Solvalla sedan Elitloppsförsöket i maj. Senast var Tae Kwon Deo trea i Hugo Åbergs Memorial. Foto: LENA EMMOTH / TR BILD

Årets största femåringslopp står för dörren och nu är hästarna klara till Jubileumspokalen på Solvalla.

Publicerad:

Solvallas sportchef Anders Malmrot valde liksom de senaste åren att inte dela ut något wild card till loppet. Conrad Lugauers Ferrari Sisu var kvalificerad sedan tidigare genom sin vinst i Victory Tillys lopp och i övrigt har hästarna tagit plats i loppet på sina startpoäng. 

Classichap var "sist in" i loppet med sina 1881 startpoäng medan Zio Tom Jet, Noble Superb och Inti Boko hamnade först utanför*

Nu är startspåren och kuskarna klara till loppet och startlistan följer nedan.

Jubileumspokalen på Solvalla, 2140 meter auto, 1 miljon kronor i förstapris, lopp 10 klockan 21.27 onsdag den 19 augusti. 
(häst-kusk-tränare)
1. M.S.Triple J. – Erik Adielsson (Frode Hamre)
2. Classichap – Åsbjörn Tengsareid
3. Zarenne Fas – Magnus A Djuse (Jerry Riordan)
4. Stoletheshow – Rikard N Skoglund (Marcus Lindgren)
5. Tae Kwon Deo – Adrian Kolgjini
6. Alone – Ulf Eriksson (Pasi Aikio)
7. Seismic Wave – Björn Goop (Timo Nurmos)
8. Missle Hill – Örjan Kihlström (Daniel Redén)
9. Forfantone Am – Torbjörn Jansson (Roger Walmann)
10. Ferrari Sisu – Marc Elias (Conrad Lugauer)

*Fotnot: Classichap stod med 1373 startpoäng när anmälningslistorna presenterades och hade i det läget inte tillräckligt med poäng för att komma med. Det visade sig dock att hästens ena start på Biri inte blivit medräknad på grund av ett formateringsfel i listorna från Norge. Strax efter att kompletteringslistan släppts hade ST åtgärdat det hela och Classichap fick sin rättmätiga plats i Jubileumspokalen på 1881 startpoäng.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.