Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två svenska rekord

Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75
Foto: CLAES KÄRRSTRAND/KANAL75

Idel ädel travsport är det på Solvalla denna onsdagskväll. Veijo Heiskanen och Björn Goop visade upp två kanonhästar som presterade nytt svenskt rekord båda två.

Publicerad:
Stochampionatsvinnaren Some Summit comebackade i Diamantstoets final och hästen är fortsatt obesegrad i Veijo Heiskanens regi. Efter att ha attackerat 1.200 kvar och sedan satt upp tempot rejält kunde inte konkurrenterna freda sig när Heiskanen växlade till en högre växel med 700 från mål. Stoet bara stack ifrån och vann totalt överlägset på nya svenska rekordet 1.12,0/2.140 meter.
Segern var värd 200.000 kronor.
– Hästen är alldeles fantastisk. Jag körde för världsrekord, men gick det så fort? Hur som helst så är hon underbar. Vi hann aldrig få på norsken, men det spelade ingen roll i dag, sade Heiskanen efteråt.
 
Andra svenska rekordet stod treårige Fortune Boko för. Hästen debuterade för Björn Goop med den äran. Efter att ha vilat i andraspår medans det var kraftig överpace i täten rundade Björn Goop fram i dödens på sista bortre långsidan. Även om Fortune Boko blev kraftigt utmanad av Pythagoras Face över upploppet vann han knappt, men säkert.
– Hästen kom till mig i bra författning och han har visat tidigare att han är bra. Insatsen i dag var av bästa märke, var Goops recension efter att hästen vunnit på 1.12,1a/2.140 meter, vilket var nytt svenskt rekord för treåriga hingstar/valacker med tre tiondelar.
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.