Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

B.B.S.Sugarlight vann Kalmarsundspokalen

Foto: ALN
Kalmarsundspokalens vinnare 2016 heter B.B.S.Sugarlight. Foto: ALN

Ingen kunde slå B.B.S.Sugarlight i Kalmarsundspokalen. Han stod för en mäktig prestation och gick i mål på kanontiden 1.10,2a/1.640 meter.

Publicerad:

Kalmarsundspokalens vinnare heter i år B.B.S.Sugarlight. Nu var det hans tur att äntligen få vinna, efter att inte ha lyckats i Elitloppet eller Oslo Grand Prix.

Harry Haythrow tog ledningen, och första 500 meterna travades på 1.08,5. B.B.S.Sugarlight och Peter Untersteiner hade niondespår och lade sig i tredje utvändigt. Kilometertiden stannade på 1.10,0. Attacken från B.B.S.Sugarlight kom 700 meter kvar. Då styrde Peter Untersteiner ut i tredjespår och ingen kunde stå emot över upploppet. Segertiden stannade på kanontiden 1.10,2a/1.640 meter. Tvåa slutade Västerbo Highflyer som avslutade starkt. Trea kom Tycoon Conway Hall som gick en tung väg via tredjespår fram utvändigt ledande Harry Haythrow och höll starkt.

 

– Han är så härlig och i dag var det vår tur. Vi har inte haft turen på vår sida, men i dag fanns den, sade en glad tränare Fredrik Solberg efter loppet. 
 
Favoriten Nadal Broline fixade segern på ett glänsande sätt i V75-omgångens inledande avdelning. Efter att ha tagit rygg på andrahandsfavoriten Takethem i andraspår avgjorde Nadal Broline enkelt på upploppet. 1.10,5 var tiden för honom sista varvet och segertiden stannade på 1.12,1a/2.140 meter. Tekethem slutade tvåa.
 
– Jag darrar nästan lite på rösten nu för det här är en så otroligt bra häst. Han gjorde ett perfekt lopp och han är så himla bra, sade tränare Reijo Liljendahl efter loppet.
 
Västerbo Arthur och Robert Bergh stod för en fin uppvisning i V75-4. I sista sväng låg ekipaget instängt i tredjepar invändigt. Vid upploppets början kom luckan och Bergh styrde ut Västerbo Arthur flera spår. På ett starkt sätt flög han då förbi Thunder Peak och Pajas Face.
 
– Det kändes inte som att jag skulle få någon lucka, det såg lite bekymmersamt ut, men det löste sig och han gick otroligt bra sista meterna. Ibland får man gambla lite så att man också vinner, sade Robert Bergh.
 
I V75-3 tog Sevilla sin första V75-seger. Fonda Boko tog till en början spets, men galopperade efter första sväng. Dynamite Light tog då ledningen och anförde fram till sista sväng. Erik Sting utmanade med 600 meter kvar och såg ut att ha greppet vid upploppets början. Då fick Sevilla en lucka efter att ha suttit i rygg på Erik Sting. Sevilla vann på 1.13,7/2.140 meter. 
 
I övrigt...
... i V75-2: Omgångens största favorit Tudor Kronos levde upp till förväntningarna och vann med Robert Bergh. Temple of Dreams och Jennifer Tillman gjorde vad de kunde och lät inte favoriten att få slappna av. Med 1.500 meter kvar utmanade de om ledningen, men Tudor Kronons höll emot. Segertiden stannade på 1.14,4/2.640 meter.
 
... i V75-5: Favoriten Edge Boko slog knut på benen i starten och galopperade. Vann gjorde Gucci Degato och Peter Untersteiner, efter att ha tagit spets. Det blev dessutom dubbelt Untersteiner då Sugarboy Petoj och Johan Untersteiner slutade två.
 
... i V75-7: Återigen galopperade en av favoriterna, denna gång Furious Francis. Xlnt Chili Tripel var den som tog spets och han höll ledningen ända in i mål tillsammans med Joakim Lövgren i sulkyn.
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS