Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Trea i fjol – tar Ultra Bright revansch i år?

Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild
Fredrik Perssons Ultra Bright var trea i Viola Silas lopp i fjol. Hur går det för stoet i år? Foto: Thomas Blomqvist/TR Bild

Dagen efter midsommardagen betyder V75 på Kalmartravet och i år är inget undantag. Banan får besök av en drös topphästar från runt om i Sverige, men det finns förstås också hemmahopp att hålla tummarna för.

Publicerad:

Det största namnet i kategorin hemmahopp är förstås 2017 års vinnare av Stochampionatet, Ultra Bright. Fredrik Perssons märr var trea i Viola Silas lopp i fjol och den här gången ställs hon mot bland andra Shadow Gar och In Toto Sund, som var tvåa i fjol. 125 000 kronor väntar segraren i loppet som körs över 2140 meter.

Ett annat hemmahopp är Emma E Johanssons Ritz Guiness som slog till med en seger i januari när V75-cirkusen senast besökte Kalmartravet. Nu hoppas Johansson på favorit i repris.

– Jag har siktat länge mot det här loppet. Det här är vår största dag och det är alltid mycket folk. Att vinna få då skulle vara väldigt roligt. Utgångsläget är tråkigt, men vi har inte gett upp, säger amatörtränaren som såg spårtombolan ge Ritz Guiness bricka åtta bakom bilen.

Söndagens högst doterade lopp är Kalmarsundspokalen som kördes för första gången 1965. Då var förstapriset 5 000 kronor, men nuförtiden gör högsta klassen upp om en segercheck på 200 000 kronor. Loppet körs över 1640 meter och med i fältet finns bland andra Disco Volante som gör sin första start sedan Elitloppet.

Johan Untersteiner vann förra årets upplaga med Day Or Night In, den här gången har han fjolårets elitloppsfinalist, Pastore Bob, till start. Övriga deltagare är Baron Gift, Coktail Fortuna, Dante Boko, Generaal Bianco, Nappa Scar, Policy of Truth och Slide So Easy.

På söndagen körs också Kalmarsundsstayern över tre varv. Där kommer titelförsvararen Platon Face till start och startar med 40 meters tillägg. Det gör även hemmahoppet – Elliot Coger från Fredrik Perssons stall.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS