Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Anders och Bengt reser genom Sverige

Foto: Privat/Örebrotravet/Östersundstravet
Foto: Privat/Örebrotravet/Östersundstravet

Turnén med Wild Love fortsätter. Anders Lindqvist berättar om stoppen i Sveriges avlånga land – och vad han tror om möjligheterna i Norrbottens Stora Pris.

Publicerad:

Från Paris, till Stockholm, till Munka-Ljungby. Och så en efterföljande Sverige-turné på det. Anders Lindqvist och Bengt Simberg lastade hästbussen och gav sig iväg med Wild Love och medresenären Staro Prima Donna.

Efter segern i Harper Hanovers lopp under elitloppshelgen har Wild Love och kretsen kring stoet gett sig ut på nya äventyr. Man tog sikte på start i Östersund och Boden med ett antal stopp under vägs gång.

Gänget stannade till vid Bjertorp där man bland annat träffade Josefine Ivehag och Jonna Roos. Som båda två har kopplingar till Wild Love.

Foto: Privat
Jonna Roos, Anders Lindqvist, Josefine Ivehag och Bengt Simberg. Foto: Privat

– Vi fick ett härligt mottagande på Bjertorp av Josefine och Jonna och kompani. Jonna passade Wild Loves mamma Twins Vilda tidigare och Josefine har en avkomma efter en syster till Wild Love. På Bjertorp stötte vi även ihop med Olle Elfstrand som bjöd oss på trerättersmiddag. Vi pratade gamla minnen och det var fantastiskt trivsamt, säger Anders Lindqvist.

Foto: Örebrotravets Twitter.
Anders Lindqvist, Wild Love och Bengt Simberg. Foto: Örebrotravets Twitter.

Ett annat stopp ägde rum i Örebro hos Lars Erixon.

– Lasse X känner jag väl och hans dotter Anna var ju och red Galactica på Vincennes. Lasse har så gott som så länge jag kan minnas regelbundet varit och hälsat på hos mig under Prix d’Amérique. Han är en god vän sedan väldigt länge. I Örebro träffade vi många andra bekanta också och vi höll på att inte komma därifrån för att det var så trevligt. Man kände verkligen optimismen och framtidstron som andades på Örebrotravet. Det var en skön stämning i atmosfären där.

Foto: Privat
Bert Nordmark och Anders Lindqvist. Foto: Privat

“Nästa Romme!” Så hade det möjligtvis låtit om gänget rest med kollektivtrafiken. Man stannade till hemma hos Lars Lindh där även Bert Nordmark var på plats.

– Jag kommer ihåg att när man gick i skolan så hade man något som hette roliga timmen. Den här dagen hade vi tre roliga timmar. Bert Nordmark höll låda och berättade gamla historier. Det var länge sedan jag hade så roligt som jag hade den dagen.

Foto: Privat
Foto: Privat

Dagarna gick och starten i Jämtlands Stora Pris närmar sig. Dagen innan start var man framme i Östersund.

– Det kom förbi ett helt gäng människor som jag känner sedan väldigt länge. Det var många minnen som delades även här.

Foto: Östersundstravets Twitter
Anders Lindqvist bakom Wild Love och Bengt Simberg bakom Staro Prima Donna. Foto: Östersundstravets Twitter

– Vi skrittar och går rätt mycket med hästarna för att de ska känna sig avslappnade. Det är många, många timmar som vi pysslar om hästarna även om vi inte kör snabbt med dem. Vi försöker att ge dem mycket uppmärksamhet och försöker vara noggranna med allt. Det finns verkligen tid till det när vi är två personer på två hästar.

Foto: Privat
Foto: Privat

Det blev en andraplats i Jämtlands Stora Pris för Wild Love. Efteråt fick hon nya skor av Bengt Simberg. Hovslagare som han är.

– Hon tävlar ju mestadels barfota och efter varje lopp behöver hon skos. Dessutom får hon mycket massage, säger Anders Lindqvist.

Foto: Privat
Foto: Privat

Efter loppet har Anders, Bengt, Wild Love och Staro Prima Donna landat hos Erica Sandström i Stöcksjö och laddat upp inför Norrbottens Stora Pris.

– När vi kom fram dit var stora delar av min familj där. Jag hade tre av mina barnbarn på plats. Långt bakom oss syns Wild Love ätandes gräs. Hon har gått i en väldigt stor hage. Jag tror nog att den var runt 200 meter lång.

• Hur kul är den här turnén att göra tycker du?

– Det passar mig jättebra. Jag jobbar inte ihjäl mig, men min syster håller på och matar ihjäl mig istället. Vi har det verkligen väldigt bra. Trots att man inte jobbar ihjäl sig blir man lite trött av att resa omkring. Nu har vi varit här ett tag och repat oss och nu är vi redo för stordåd.

• Hur ser du på loppet senast?

– Hon gjorde ett fantastiskt bra lopp. Jag var inne på att hon skulle kunna svara ledningen och vi sa innan att kommer “Robban” (Robert Bergh med Hail Mary, reds. anm.) kan det komma att kosta för mycket. Vi ville inte ha någon dunderfight och därför släppte Kevin ledningen. När luckan väl kom var det för långt fram till vinnaren, men Wild Love gick i mål med krafter kvar.

• Hur har tiden efter loppet varit?

– Vi har varit ute och promenerat en hel del och i tisdags gick hon jobb. Hon har varit ute och körts både under onsdagen och torsdagen också. Vi vill att hon ska hålla sig aktiverad.

• Vad har du för förväntningar på Norrbottens Stora Pris?

– Jag var kaxig inför Harpers och var lite mer ödmjuk senast. Jag är ännu mer ödmjuk nu. Känslan är att hon får laddas iväg en bit från början och utmana Very Kronos. Ingen minns en fegis var det ju någon som sa. Sedan får vi se hur det löser sig. Hästen gillar täta starter och jag tror att hon är ännu bättre nu jämfört med i Östersund.

• Längre fram då, fortsätter turnén?

– Det finns flera stora lopp att kunna starta i. Exempelvis Årjäng, Jägersro, Skellefteå och Rättvik, men det är än så länge ingenting bestämt.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.