Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rackham struken ur Norrbottens Stora Pris

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Rackham tillsammans med sin skötare Isabella Bergh. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD

Tio hästar i Norrbottens Stora Pris har blivit nio.
På grund av en sårskada kommer inte Rackham till start.

Publicerad:

Christoffer Erikssons fux Rackham (e. Love You) är ute på en turné i norr. I lördags var han femma i Jämtlands Stora Pris efter en tuff resa och tanken var att fortsätta med en start i Boden i Norrbottens Stora Pris där han lottades till spår nio.

Så blir det inte. Den sjuårige hingsten, som står uppstallad hos Christoffer Erikssons svärfar Robert Bergh i Sundsvall, har strukits och orsaken som anges är en sårskada.

– Vi körde ett jobb med honom och han touchade till sitt framben och det blev ett litet sår samtidigt som han blev öm i det området. Det ser bättre ut i dag än vad det gjorde i går men vi ska lysa honom i dag för att titta närmare, säger Christoffer Eriksson.

Planen: Bli kvar i norr

– Förhoppningsvis är det inget värre än ett sår och planen är att han ska vara här uppe och starta lite under sommaren. Det här var ett olycksfall i arbetet hoppas vi på.

Strykningen innebär att Conrad Lugauer nu kan välja att rygga Francesco Zet eller Castor The Star från start med sin Ferrari Sisu.

I V75-6, tillika diamantstoet, är Daniel Redéns Mahala struken för feber.

FAKTA

Startlistan till Norrbottens Stora Pris

2140 meter autostart
Förstapris: 1.000.000 kr

  1. Francesco Zet
  2. Castor The Star
  3. Mindyourvalue WF
  4. Power
  5. Just Believe
  6. Mandela Zon
  7. Mellby Jinx
  8. Zeudi AMG
  9. Rackham
  10. Ferrari Sisu
ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.