Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Två wildcards i Boden

Foto: TR BILD
Milliondollarrhyme (till vänster) och hemmahästen Makethemark får var sitt wildcard till Norrbottens Stora Pris. Foto: TR BILD

Bodentravet väljer att utnyttja möjligheten att dela ut två wildcards till Norrbottens Stora Pris.
– Det blir Makethemark och Milliondollarrhyme som får dessa, berättar banans sportchef David Zimmer.

Publicerad:

Fyra år i rad har Propulsion vunnit Norrbottens Stora Pris. Av kända skäl blir det nu inte en femte chans för Daniel Redéns stjärna (startförbud). Däremot har hemmahästen Makethemark chansen till sin första titel. Detta efter att ha varit tvåa de två senaste åren bakom Propulsion. Makethemark slutade oplacerad i sitt elitloppsförsök och har 1795 startpoäng. Det är långt ifrån säkert att dessa räcker. Därför väljer David Zimmer att ge Petri Salmelas häst ett av två wildcards.

– Med lite mera flyt hade det kunnat gå riktigt bra även i Elitloppet. Jag har på känn att Makethemark kommer att göra ett riktigt bra lopp igen i Boden och vi vill förstås ha med vår bästa hemmahäst, kommenterar Zimmer.

Wildcard nummer två går till elitloppsfemman Milliondollarrhyme.

– Jag hade kontakt med Fredrik B Larsson så sent som i morse och han hade då kört hästen och kände sig jättenöjd. Med tanke på att han satt fast i elitloppsfinalen och såg så fin ut där är Milliondollarrhyme värd en plats i vårt största lopp. Hästen har under 3.000 poäng (2.810) och därmed var det annars inte självklart att han skulle ta en plats bland de tio.

I Jämtlands Stora Pris nu på lördag, där man valde att avstå från wildcards, krävdes det 3.090 startpoäng för att komma med. Tionde och sista platsen gick till Minnestads El Paso medan titelförsvararen Milligan's School blev förstareserv...

Norrbottens Stora Pris har i år ett förstapris på en halv miljon kronor och startanmälan måste ske senast på söndag 12.00.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS