Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Délia du Pommereux kommer inte tillbaka

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Först glädjescener efter segern i Paralympiatravet.
Sedan starka reaktioner på Éric Raffins drivningsbestraffning.
Nu har hästens ägare Noël Lolic bestämt sig, skriver Equidia.

Publicerad:

Paralympiatravet slutade med succé för Sylvain Rogers Délia du Pommereux. Segern var värd 1 500 000 kronor och dessutom belönades hästen med en inbjudan till Elitloppet.

För segerkusken Éric Raffins del slutade loppet med 15 000 kronor i böter samt tre dagars körförbud på grund av felaktigt bruk av körspö.

Många kritiska röster om bestraffningen har höjts på sociala medier och nu meddelar hästens uppfödare och ägare Noël Lolic att han tar avstånd från både bestraffningen och svensk travsport.

– Vi kommer aldrig återvända till Sverige. Jag är mycket upprörd över den orättvisa bestraffning som Éric Raffin fick. Mitt beslut är taget, säger Noël Lolic till franska Equidia.

– Jag är den som aldrig ändrar mig. Matchningen är därför enkel. Hennes nästa lopp blir Prix René Ballière den 27 juni. Det är David Thomain som kommer att köra henne. Jag vill påpeka att det var David som kvalade in mitt sto på Grosbois i maj 2015. Efter detta grupp 1-lopp  kommer hon att vila på gården och få äta gräs för att bättre förbereda sig inför vintermeetinget. Det här var kanske sista gången Éric körde Délia igår. Éric har valt att köra Face Time Bourbon. Jag respekterar hans val, säger Noël till Equidia. 

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.