Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Domslutet mot Éric Raffin står fast

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Délia du Pommereux och Éric Raffin vid segern i Paralympiatravet. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

I samband med att Délia du Pommereux vann Paralympiatravet ådrog sig kusken Éric Raffin böter och avstängning för felaktigt bruk av körspö. Domslutet överklagades – nu har Överdomstolen meddelat sitt beslut.

Publicerad:

Under tävlingarna på Åbytravet den 8 maj tilldömdes kuskarna Per Nordström och Éric Raffin böter för felaktigt bruk av körspö. Bägge domsluten överklagades till Svensk Travsports Överdomstol som nu meddelat sitt beslut.

Via förbundets hemsida rapporteras det att Överdomstolen konstaterar att både Per Nordström och Éric Raffin drivit med en hand över axeln, vilket inte är tillåtet enligt Svensk Travsports tävlingsreglemente. Således finner ÖD att måldomarnämnden gjort en korrekt bedömning och dömt enligt påföljdsmallen.

Bägge domsluten fastställs därmed. Per Nordström tilldöms böter på 10.000 kronor och avstängning mellan 22 och 28 maj medan Éric Raffin tilldöms böter på 15.000 kronor och avstängning mellan 22 och 24 maj.

Beslutet från Överdomstolen kan inte överklagas.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.