Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Ingen Emeraude de Bais på Åby

Foto: JEAN-LUC LAMAÈRE/TR BILD
Emeraude de Bais på Vincennes. Foto: JEAN-LUC LAMAÈRE/TR BILD

Tioåriga Emeraude de Bais bjöds in till Paralympiatravet. Nu har kretsen kring hästen tackat nej till medverkan på Åby.

Publicerad:

Emeraude de Bais stångades mot eliten under hela vintermeetinget och slutade bland annat fyra i Prix de France och tvåa i Grand Critérium de Vitesse. Efter det sistnämnda loppet fick hon en inbjudan till Paralympiatravet av Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.

Nu väljer dock kresten kring hästen att tacka nej till inbjudan. I stället riktar de in sig på lopp i Frankrike.

– Efter lite betänketid kommer hon att stanna i Frankrike. Tjugo timmars resa med hästbuss är ett orosmoment och kan trötta ut henne. Hon har också attraktiva startmöjligheter här med Prix de l’Atlantique (grupp I-lopp) 20 april följt av Prix des Ducs de Normandie (grupp II) 11 maj. Samtidigt skulle hon få en inbjudan under de närmste veckorna till Elitloppet (grupp I) kan vi överväga det. Det är annorlunda och bättre att resa med direktflyg, säger delägaren Franck Nivard till Province Courses.

Emeraude de Bais tränas av Benjamin Goetz. Efter att hon startat i ett försäljningslopp 2019 köptes hon av Franck Nivard för 22.000 euro.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.