Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Melander efter fem finalister: ”Just nu mest förbannad”

Stefan Melander var förstås nöjd efter att kvalat in hela fem hästar till finalen av Stochampionatet.
– I mitt huvud är jag just nu mest förbannad över att inte Digital Download kvalade in, kommenterade Tarzan med glimten i ögat.

Publicerad:
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Stefan Melander kvalade in fem hästar till finalen av Stochampionatet. Ingen har klarat detta tidigare. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Melander var inte själv på plats men intervjuades av Kanal 75 kort efter de sex uttagningsloppen.

– Helt otroligt, en fantastisk kväll. Jag tänkte anmäla åtta ston, men satte dit den nionde fem minuter före anmälningsstopp. En häst som Örjan Kihlström vann P21-lopp med för inte allt för länge sedan. Det hinner hända mycket med hästarna på kort tid ibland i den här åldern.

Jo, Digital Literacy slutade tvåa bakom stallkamraten Residual Thrust i tredje försöket och tog en finalplats. Det är ändå Ganga Bae som Tarzan tror allra mest på inför finalen nästkommande söndag.

– Jag är lite kluven över utgången, då Daniel Redéns Diana Zet verkade så tuff. Ganga Bae såg dock jättefin ut i dag och jag var verkligen nöjd med henne.

Stefan Melander har aldrig vunnit Stochampionatet. Hans fem finalister nästa söndag är nu: Sideslip, Residual Thrust, Digital Literacy, Fuel Burn och Ganga Bae.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS