Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Rekordstort intresse för Stochampionatet

Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD
Diana Zet vann Stochampionatet under fjolåret. Foto: MALIN ALBINSSON / TR BILD

Under måndagen gick anmälningstiden till Stochampionatet ut. Redan nu har Axevalla slagit rekord – aldrig tidigare har så många hästar anmälts till uttagningarna.

Publicerad:

Idag, måndag, blir startlistorna till uttagningsloppen till Stochampionatet definitiva. Aldrig förr har intresset varit så stort för fyraåringsloppet på Axevalla. 105 hästar fanns med i anmälningslistan i loppet som tar emot 72 startande hästar fördelade på sex uttagningslopp.

– Det är självklart väldigt roligt att intresset är så pass stort för vårt fina lopp. Det är nytt rekord så det bara skriker om det. Vi är väldigt tacksamma och glada över intresset, säger Lars Ågren, sportchef på Axevalla.

Det tidigare rekordåret var från 2017 då 91 hästar anmäldes till Stochampionatet. Årets stora intresse innebär att 33 av de anmälda hästarna inte kommer att få plats i uttagningsloppen.

Uttagningsloppen i år avgörs fredagen den 16 juli och finalen körs söndagen den 25 juli. I finalen får vinnaren 1,2 miljoner kronor och prissumman dubbleras för de hästar som ingår i premiechansen.

FAKTA

Antalet anmälda hästar till Stochampionatet senaste åren:

  • 2021: 105
  • 2020: 85
  • 2019: 68
  • 2018: 74
  • 2017: 91
  • 2016: 89
ANNONS

Ämnen i artikeln

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.