Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Propulsion mot Sundsvall - bra med Delicious

Foto: Leif Norberg/ALN
Hugo Åbergs-vinnaren Propulsion siktas mot Sundsvall Open Trot. Foto: Leif Norberg/ALN

Efter ett positivt jobb i dag har Daniel Redén ändrat sig vad gäller Hugo Åbergs Memorial-vinnaren Propulsion och kommer förmodligen sikta mot Sundsvall Open Trot i nästa start. Samtidigt är det fortsatt positiva rapporter om Delicious U.S.

Publicerad:

Få har väl missat Propulsions framfart på sistone och speciellt då senast på Jägersro när han blev snabbast i Europa hittills med 1.08,1a/1.609 meter. Bara världsrekordhållaren Sebastian K. är värre. Daniel hade först planerat att låta hästen få det lugnt tävlingsmässigt framöver, men nu ser han ut att ha ändrat sig.
– Ja, tanken var att han skulle börja tappas på sperma och då istället få det lugnt under en period i övrigt. Men jag körde ett jobb med Propulsion tidigare i dag och han kändes jättefin. Därför blir det nog så att vi siktar mot Bergsåkers storlopp.

Någon fler från ditt stall som kan bli aktuell för Sundsvall Open Trot?
– Visst kan det bli någon till, exempelvis Tobin Kronos. Jubileumspokalen ser ut att kunna bli väldigt tuff i år medan jag har svårare att bedöma vilka hästar som väljer Sundsvall. Wild Honey är däremot en som jag kunde tänka mig att låta smyga med i Jubileumspokalen.
Det kryllar av topphästar i Redéns stall och det är redan klart att Canari Match ska vara med i Åby Stora Pris den 12 augusti. En till som Daniel gärna vill ha med där är klassklättraren Whitehouse Express.
– Han borde ju passa perfekt in i loppets profil, då man söker unga klassklättrare.
Hur är det då med Jämtlands Stora Pris-vinnaren Västerbo Highflyer?
– Han blev halt i ett framben inför ett lopp på Bergsåker den 1 juli. Nu känns han bra igen och jag sade åt skötaren i går att vi nog får börja titta efter ett vanligt snabblopp att börja med.
Elitloppsfinalisten In Vain Sund?
– Han fungerade inte fullt ut i Mikkeli och blev behandlad i ett framknä efter den starten. Men han kan nog vara tillbaka relativt snabbt.
Call Me Keeper är tillbaka i full träning efter att under en period blivit tappad på sperma.
– Han siktas mot Frankrike, men vi tränar på ett tag till och han får nog också ut i något lopp här hemma innan vi åker till Paris. Sorbet har inte startat sedan Östersund i mitten av juni och blev jättesjuk efteråt. Även han är tillbaka  i full träning.
Norske Lionel startar redan på Biri nu på lördag och just nu är det bara två hästar i högsta klassen från Redéns stall som står på skadelistan.
– Det är Daley Lovin och Luckycharm Hanover som är på konvalescentträning i Frankrike. I övrigt är det inte mycket jag kan klaga över just nu.
Delicious har som bekant tävlat färdigt och fortsätter att rehabilitera sig från sina magproblem hemma på Daniel Redéns träningscamp.
– Hon måste hållas inne och får medicin. Det ser dock jättebra ut och allt går åt rätt håll.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.