Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Bergh har gjort sitt kuskval

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Robert Bergh har efter stora grubblerier gjort sitt kuskval i Derbyt på söndag.

Publicerad:

Han har som bekant kvalat in trion Hail Mary, Power och Västerbo Lexington.

 Under veckan som gått har Bergh funderat och funderat – och till slut är det nu klart att han kör Hail Mary själv. Per Lennartsson får chansen bakom Power igen och det samma gäller Rikard N Skoglund med Västerbo Lexington.

– Man känner sig som en svikare oberoende vilken jag väljer, men jag kan ju bara köra en häst. Till slut valde jag Hail Mary tack vare innerspåret. Sedan tidigare var det klart att Per Lennartsson skulle köra antingen Power eller Hail Mary beroende på vad jag själv valde. Ägarna till Västerbo Lexington ville ha Rikard N Skoglund redan i försöket, så där var det inga konstigheter, berättar Robert Bergh, som jagar sin fjärde derbytitel som både kusk och tränare.

Bergh fortsätter:

– Jag kommer att vara lika nöjd och glad om någon av de två hästarna som jag inte kör själv vinner Derbyt. Det där med att vinna som kusk har för mig ingen större betydelse i sammanhanget.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS