Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauer: "Det är tomt"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Campo Bahia galopperade tidigt i Svenskt Travderby, försökte komma tillbaka men blev trött och slutade oplacerad. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Conrad Lugauer var storfavorit i Svenskt Travderby med Campo Bahia, men hästen rullade över i galopp och gick lottlös från fyraåringarnas största lopp.

Publicerad:

Inför årets upplaga av Svenskt Travderby handlade det mesta om Conrad Lugauer och Campo Bahia. Hemmalaget hade på förhand bättre segerchans än på mycket, mycket länge. Men det ville sig inte för Conrad Lugauer denna derbyhelg – och Campo Bahias chanser spolierades efter en galopp i första sväng.

För Tv4 förklarade Conrad Lugauer vad han kände kort efter loppet.
– Jag känner en otroligt stor tomhet, men jag vill tacka hela mitt team som arbetat hårt för detta. Det såg bra ut länge, men det är travsport med levande varelser och allting kan hända. Mer finns inte att säga just nu. Jag är mest ledsen och det är tomt... Men livet fungerar på det här sättet.

Galoppen förklarar han enligt följande.
– Han rullade över i galopp. Jag kunde inte undvika det. Det var inte meningen att det var vår tur idag.

Conrad Lugauer fick punktering på sin sulky, men det var ingenting som påverkade utgången menade Jägersrotränaren.
– Det hade ingen betydelse. Jag körde ikapp fältet och försökte förbättra vår position. Han blev trött efter det. Sedan trampade en häst upp i vår sulky, men det hade ingen betydelse. Min häst var redan trött i det läget.

Stall Lugauer har haft ett väldigt framgångsrikt 2019, men denna helg gick man lottlösa och blev utan segrar.
– Det är trav helt enkelt. Det går inte att tro att man rensar rubbet hela tiden. Det här kan vara bra för oss på ett sätt. Alla trodde att vi bara skulle gå ut och vinna, men nu kanske vi landar lite igen. Det här var en helg där vi fick se att saker inte är så lätta som det ser ut från sidan. Vi får bita ihop.

Trots allt blev det en andraplats i Svenskt Travderby för stallet. Detta genom Marc Elias och Ferrari Sisu.
– Jag såg om upploppet via stora skärmen. Det var fantastiskt att de lyckades bli tvåa. Marc gjorde en bra kuskinsats och hästen gjorde det otroligt fint. Vi är nöjda med honom, men jag förlorade med Campo och det känns inte bra så klart. Även om det kanske låter konstigt att stå att säga så efter en andraplats i Derbyt. Vi får åka hem och stötta varandra nu.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS