Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Lugauer med derbydistans: "Oerhört känslomässigt"

Foto: Lars Jakobsson/TR Bild
Conrad Lugauer. Foto: Lars Jakobsson/TR Bild

Campo Bahia-ballongen var uppumpad till max inför Derbyt.
Den luften gick ur – i stället blev stallkamraten Ferrari Sisu stallets ljusglimt. Conrad Lugauer har nu återhämtat sig efter energitappet.
– Jag har inte tittat på loppet en enda gång i repris, jag vet att jag körde galopp, säger han.

Publicerad:

Erik Adielsson vände upp, kände glädje och viss förvåning, efter Derbyt 2019. Bredvid honom skrittade Marc Elias av Ferrari Sisu som var tvåa. I full fart körde pappa Conrad Lugauer av banan med favoriten Campo Bahia som inte stod att känna igen och blev oplacerad.

"Jävligt olyckligt"

Senare visade det sig att fenomenet var nedsatt av ett virus, vilket Trav365 skrivit om.

– Jävligt olyckligt att han fick det precis då. En normal Campo hade kunnat utmana bättre än så, trots galoppen, säger Conrad Lugaer.
– Samtidigt ger det mig ännu större hunger att vinna Derbyt framöver.

Tappade motivationen kort

Var det en jobbig tid efteråt?

– Ja, det var jobbigt. Ärligt talat så var jag inte supermotiverad veckan efter. Det kan lätt bli så när man har laddat så länge för något, lagt ned mycket energi och sedan är det över och det blev förlust. Det blev ett energitapp innan jag laddade om och funderade på nya idéer.

"Vad ska jag se?"

Har du lagt det bakom dig nu?

– Absolut, det tog en vecka. Sedan ska man komma ihåg en sak: Vi var tvåa i Derbyt.

Hur lång tid tog det innan du tittade på loppet i repris?

– Jag har inte tittat på det alls. Jag vet att jag körde galopp, vad ska jag se?

Lycklig över Marc och Ferrari

– Campos plan misslyckades totalt medan Marcs plan med Ferrari Sisu lyckades. Jag är superlycklig att han var så bra samtidigt som jag känner mig som en papegoja för jag har sagt 10-15 gånger att Ferrari är bra.

"En osannolik resa"

Så kontentan av Svenskt Travderby är att du går vidare stolt och med större hunger?

– Ja, det kan man säga. När jag, för 15 år sedan, körde runt i södra Tyskland var Sverige inte ett annat land, det var som en annan planet, med idoler inom den här branschen. Jag har fortfarande otroligt stor respekt för motståndarna och svensk travsport i stort, för jag VET hur bra den är, ni här är vana vid den här nivån.

– Att då, sluta tvåa i svenska derbyt, och veta att ett virus kanske var det som stoppade mig från att vinna och ha ytterligare en på pallen, det är osannolikt. En osannolik resa.

"Älskar det jag gör"

Conrad blir nästan sentimental när han pratar om det.

– Jag går igenom stallet, ser att mina hästar är pigga och glada. Jag älskar det här varje dag och jag kan inte vara besviken på en sådan häst som Campo Bahia.

– Visst, det var oerhört känslomässigt där och då, energin försvann i några dagar, men det tror jag att den hade gjort även om vi vunnit. Skillnaden hade varit att man hade fått vara med om det trevliga också och slippa förklara varför det gick dåligt.

Inte ensam i nederlaget

Han vill också poängtera en sak:

– Det var inte bara jag som förlorade. Det var ägare, min familj, mina kompisar, hela stallet, Jägersro, det var många som ville det bästa.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

Andra läser också

    ANNONS