Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Veckans siffra: 23

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Henry Flyer Sisu skrällvann under fredagen. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

23 stycken skrällar sedan millennieskiftet.
I går skrällde det igen!

Publicerad:

23
 

I går – det fasansfulla datumet 11 september – körs uttagningslopp till Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks.

Favoritparad tänkte nog många. Normalt ser varje heat en tydlig favorit som kanske, i större utsträckning än i andra lopp, får det som kallas för ”lite gratis” i loppen.

Men hur väl stämmer det egentligen att favoriterna radar upp sig i uttagningsloppen till Svenskt Trav-Kriterium?

Jo, dels är det ovanligt många hästar spelade till under två gånger pengarna och de vinner ju allt som oftast.

Dels visar statistiken på en hel del skrällar också. Sedan millennieskiftet sticker två år ut lite extra.

2013 hette försöksvinnarna Amazing Man, Final Oak, Rokkakudo (bilden), Nimbus C.D., Jens Patrik och Alkalizer Am – medianoddset på vinnarna var extremt höga 11,01.

2007 hette försöksvinnarna Zlatan Blou, Casesar Sånna, Clear Sign, Escapology, BobbyLeeBob och Sahara Dynamite – snittoddset uppgick till hela 22,70.

Lite slarvigt uttryckt kan man påstå att det ”alltid skräller någonstans” även om det finns år med så låga medelodds som runt 2,75 och medianodds till drygt två gånger pengarna. Totalt har det körts 120 stycken uttagningslopp 2000-2019 och av dessa har 23 stycken, det vill säga knappt 20 procent, vunnits av hästar som varit spelade till över tio gånger insatsen hos spelbolaget ATG. I går avgjordes det och flera favoriter pallade inte för trycket. Följande seedning hade de tolv finalisterna: 2-4-16-17-20-25-31-38-39-54-60-71. Någon statistik i ämnet finns inte men troligtvis är det väldigt ovanligt höga seedningssiffror på finalisterna.

ANNONS

Ämnen i artikelnTaggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS