Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Dibaba tvåa: ”Skulle valt en annan taktik”

Foto: Micke Gustafsson
Dibaba med skötare Emmie Enqvist. Foto: Micke Gustafsson

STOCKHOLM. Storfavoriten till segern, Roger Walmanns Dibaba (e. Ready Cash u. Moonlight Kronos), fick nöja sig med andrapriset. 
Detta sedan Örjan Kihlström forcerat hästen till ledningen med dryga varvet kvar från mål.

Publicerad:

– Jag är nöjd med hästens insats, hon gör det jag tycker att man kan begära av henne. Det är inte min häst som gör ett dåligt lopp, utan det är vinnaren som för dagen var riktigt rejäl, dessutom fick hon bättre resa än oss, säger Roger Walmann efter andraplatsen och utvecklar.

– Hon fick en smådryg inledning, men det ska vi inte skylla på. Hon var duktig. Det var hennes nionde start och hon går fortfarande nerdövad, med skor och vanlig vagn, så det finns en hel del att göra framöver. Jag hoppas givetvis att hon går framåt för varje lopp hon får i sig, så ska nog utvecklingen peka åt helt rätt håll.

Vad som blir nästa uppgift nu, är spikad, så länge hon tar söndagens lopp på rätt sätt.

– Vi siktar mot Breeders’ Crown. Hon har inte varit med i något försök dit än, så vi får vara med där till att börja med, i förhoppning att hon sedan ska kunna kvala in till final. Annars är det givetvis så att man hoppas att hon ska utvecklas fint i vinter, så att vi har mycket att åka med till nästa år. Känslan är i alla fall att det finns mycket inombords, det tycker jag även att hon visade upp i dag.

"I efterhand blev det fel"

Örjan Kihlström var fullt nöjd med sin styrning, men däremot inte fullt lika tillfreds med sin egen insats.

– Hästen gör det bra, det är inget att säga om. Jag hade stor tilltro för min häst, samtidigt som jag kanske underskattade Candy la Marc en aning. I och med gentlemannaregeln, som säger att man ska låta den som släpper ledningen bli tvåa, valde jag att köra undan och så här i efterhand blev det fel. Min häst var lite märkt av inledningen till slut och den andra accelererade starkt. Jag är som sagt nöjd med insatsen hästen svarar för, men så här i efterhand hade jag valt en annan taktik, säger Kihlström och fortsätter.

– Både jag och Roger hoppas och tror att det finns en del växlar kvar i henne och det hoppas jag hon kommer få visa med tiden. Redan i dag visade hon att hon duger gott och det var skönt att hon fungerade i en final, tidigare har det häxat lite för henne i de större loppen.

I och med att Dibaba var premiechansad, så fick kretsen kring hästen 1,4 miljoner kronor.

ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.

ANNONS