Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Så avgjordes uttagningarna till Svenskt Travoaks 2022

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Olivia Coger och Stefan Persson. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Uttagningsloppen till Svenskt Travoaks är i gång. Tolv finalplatser finns i potten för de treåriga stona.

Publicerad:

Uttagningar till Svenskt Travoaks – försök 1:

Under större delen av loppet fick Fredrik Perssons Olivia Coger (e. Monark Newmen) vandra utvändigt om ledande Beat It. Det bekom det treåriga stoet inte det minsta. Med Stefan Persson i sulkyn avgjorde hon med liten marginal till slut på 1.13,0a/2140 meter. Från ledningen inkom Beat It som tvåa och är därmed också hon klar för finalen.

– Det var ett kliv i rätt riktning. Hon går med fast bomull och är väldigt duktig. Hon kommer säkert att inte göra bort sig i finalen, sade Stefan Persson i vinnarcirkeln.

Vidare till final:

 • Olivia Coger – Fredrik Persson
 • Beat It – Timo Nurmos
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Kayla Westwood och Magnus A Djuse. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Uttagningar till Svenskt Travoaks – försök 2:

Magnus A Djuse hittade tredje utvändigt med Mattias Djuses Kayla Westwood (e. Maharajah) – och därifrån var hon bara bäst. Under slutrundan vred Djuse ut stoet i tredjespår och hon avgjorde i säker stil till slut. Hästens femte seger i karriären var ett faktum på 1.13,0a/2140 meter. Från tredje invändigt uppenbarade sig luckan för Claes Sjöström och Lawina över upploppet. Lawina fick det att bita bra och tog hand om den andra finalplatsen.

– Hon är väldigt fin och har gjort många bra lopp. Det var ett tag sedan hon startade och hon gjorde det väldigt bra. Det kändes bra hela upploppet ned, sade Magnus A Djuse i vinnarcirkeln.

Vidare till final:

 • Kayla Westwood – Mattias Djuse
 • Lawina – Claes Sjöström
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Bonneville W.I. och Ulf Ohlsson. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Uttagningar till Svenskt Travoaks – försök 3:

900 meter från mål lyfte Ulf Ohlsson ut Timo Nurmos Bonneville W.I. (e. S.J.’s Caviar) från andra ytter för positionen som etta i tredjespår. Där blev stoet kvar under resterande delen av loppet, men hon kunde trots det avgöra säkert till slut. Bonneville W.I. tog andra raka segern på segertiden 1.12,9a/2140 meter. Claes Sjöström hittade tidigt till ledningen med Fredrik Linders Nycora och därifrån blev hon tvåa.

– Hon gjorde ett bra lopp som gick i tredje i 800-900 meter, hon var rejäl. Hästen har visat bra styrka och värmde fint i dag. Vi var optimistiska, sade Ulf Ohlsson i vinnarcirkeln.

Vidare till final:

 • Bonneville W.I. – Timo Nurmos
 • Nycora – Fredrik Linder
Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Aurelia Express och Erik Adielsson. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD

Uttagningar till Svenskt Travoaks – försök 4:

Erik Adielsson hittade rygg på ledaren med Timo Nurmos Aurelia Express (e. Readly Express). Där bidade ekipaget sin tid länge och väl. En kort bit in på upploppet uppenbarade sig luckan för stoet som avgjorde enkelt på 1.13,4a/2140 meter. Det här var hästens tredje seger i karriärens sjunde start. Mats E Djuse hittade till ledningen per omgående med Stefan Melanders Jewilla som därifrån höll till andrapriset.

– Hon gick väldigt fort. Hästen var lite framåt och jag var lite orolig över att gå utvändigt. Det blir en chansning att sitta i rygg på ledaren. Hon vann på ett väldigt fint sätt, sade Erik Adielsson i vinnarcirkeln.

Vidare till final:

 • Aurelia Express – Timo Nurmos
 • Jewilla – Stefan Melander
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Joy Sisu och Mika Forss vann med kort marginal före O'mara Zon och Daniel Wäjersten. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Uttagningar till Svenskt Travoaks – försök 5:

Joy Sisu (e. Brillantissime) stod för en fantomspurt – och tog sig till final. Genom slutsvängen återfanns Mika Forss och Petri Salmelas häst bland de sista, men Joy Sisu fick upp farten ordentligt över upploppet och var först med liten marginal. Segern var hennes tredje i karriären som togs på 1.13,0a/2140 meter. Vidare till final tog sig även Daniel Wäjerstens O'mara Zon som travade i rygg på ledaren under större delen av loppet. Ekipaget hittade luckan över upploppet och O’mara Zon avslutade plusbetonat.

– Bricka tolv är svårt mot tuffa hästar men det var körning hela vägen och därför var det möjligt för oss att vinna. Hon är tuff och det är bara att hoppas att hon håller formen till finalen, sade Mika Forss i vinnarcirkeln.

Vidare till final:

 • Joy Sisu – Petri Salmela
 • O'mara Zon – Daniel Wäjersten
Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Queen Belina och Jörgen Westholm. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Uttagningar till Svenskt Travoaks – försök 6:

Jörgen Westholm hittade tredje ytter med Queen Belina (e. Nuncio), där avvaktade han fram till dryga halvvarvet kvar då han vred på via tredjespår. Där fick Queen Belina det att bita riktigt bra. In i slutsvängen var stoet först och hon försvann sedan undan till en närmast överlägsen seger på 1.13,2a/2140 meter. Bra avslutade även Mattias Djuses Carbonfiber, körd av Magnus A Djuse, fram till andrapriset.

– Det här blir spännande. Hon bara dansade fram. Den här hästen gillar jag. Hästarna efter Nuncio har väldigt fin exteriör, sade Jörgen Westholm i vinnarcirkeln.

Vidare till final:

 • Queen Belina – Jörgen Westholm
 • Carbonfiber – Mattias Djuse
ANNONS

Ämnen i artikelnSå jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.