Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Hästens Dag på Bergsåker lyfte Travskolan rejält

Foto: BERGSÅKER
Nästan 500 åskådare var på plats under Hästens Dag på Bergsåker i söndags. Bland annat var sportchefen Mohammed Malla och Sleipner Bergsåkers ordförande Annika Ericsson i farten. Här förbereds földop. Foto: BERGSÅKER

Hästens Dag på Bergsåker i söndags blev en stor succé. Inte nog med att mellan 400-500 personer var på plats, rekryteringen till Travskolan fick ett rejält lyft.
– Det var väntetider på tre timmar för att få köra häst och vi fick in 36 nya till en prova på-utbildning, säger travbanechefen Henrik Montin.

Publicerad:

Den sistnämnde berättar att man under derbyhelgen i Malmö bland annat pratade en hel del om just rekryteringen till sporten.

– Det är inte bara genom spelet vi ska hitta nya intresserade, utan intresset för hästen måste öka. Men hur ordnar man det? Många som växer upp i dag har ingen naturlig koppling till hästar. Då är det vår uppgift att försöka göra något åt detta.

Späckat program

Programmet i år under Hästens Dag på Bergsåker i söndags var fullmatat och aktiviteterna pågick i tre timmar med gratis inträde. Det var bland annat körning- och ridning med ponny, tandemkörning med stor häst , uppvisningslopp, unghästvisning, földop, godisregn och öppet hus på Bergsåkers travskola.

– Alla som gick in fick en talong där möjligheten fanns att anmäla sig till en prova på-kurs på Travskolan med tre mötestillfällen. Vi fick in 13 anmälningar under dagen och därefter har ytterligare 23 anmält sitt intresse, berättar Henrik Montin.

Det innebär ett lyft från 180 till 216 elever till höstens utbildningar, en ökning med hela 20 procent.

– Det hela kostade i princip inte heller något alls för oss, utom den arbetstid som användes. Om vi bara hade fått in en ny elev till Travskolan hade det varit värt insatsen. Nu blev det 36 och det känns verkligen bra och roligt, avslutar Henrik Montin.

ANNONS

Ämnen i artikeln

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.