Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"Angående brist på kritiska frågor – vad är ni rädda för?"

Foto: TR BILD
Skribenten vänder sig mot att Travrondens journalister inte ställer mer kritiska frågor till Daniel Redén angående Propulsionutredningen. Foto: TR BILD
Av: Thomas Lindberg, hästägare
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

Läser till min förvåning er artikel när ni i upprörda ordalag skriver och rapporterar om skandalen när Per fått lån från Travsällskapet. Lånet visar sig vara i sin helhet reglerad och ingen skuld återstår. Journalisten i fråga slår sig för bröstet och verkar tro sig göra en insats för de rättfärdiga i travvärlden.

Påminner mig om det nyligen publicerade reportaget i Travronden avseende Daniel Redéns seger i elitloppet och den framgång som stallet haft under året med många miljoner insprungna. Det finns inte ens en antydan om fråga som avser att den skuld som stallet har till Svensk Travsport är reglerad eller inte. Vore det inte på sin plats att ni som journalister gör en insats för att få klarhet från Daniel Reden om bolaget eller stallet avser att göra rätt för sig? De prispengar som tränaren drar in löpande borde väl i rimlighetens namn inte betalas ut för att säkra lite av den summa som de har att betala till Svensk Travsport.
Konkurrensen snedvrids och de kan fortsättningsvis tävla med resurser som de inte gjort sig förtjänta av. Med tanke på att det finska travsällskapet också ställt krav avseende Propulsions tidigare vinster i Finland, bör en reglering ske.

Ni kan inte som journalister fortsätta behandla Redén som inget har hänt. Hänvisar till den insändare som Lars Våler skrev tidigare i Travronden angående agerandet i frågan och krav på rättvis behandling. Den slutsats man drar av detta är att det förkommer en hel del vänskapskorruption i den svenska travvärlden. Journalisterna har en stor skuld i detta. Det silas mygg och elefanterna släpps igenom. Vad är ni rädda för?

/Thomas Lindberg
Hästägare

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Thomas Lindberg, hästägare

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.