Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"ASVT:s minnesord över Margareta Wallenius-Kleberg"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
"Margareta, vi ser tillbaka på fantastiska år tillsammans med dig, minns din enorma drivkraft och engagemang för hästar, ditt alltid glada leende och smittande skratt", skriver fyra generalsekreterare för ASVT. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD

Vi är fyra generalsekreterare som haft förmånen att få arbeta nära Margareta Wallenius Kleberg under hennes tid som ordförande för Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Travhästen, ASVT. Vi vill med dessa ord hylla en stark personlighet, medmänniska och nära vän.

Av: Elis Ljungek, Christina Olsson, Ove Konradsson, Ulrika Lundberg – tidigare generalsekreterare i ASVT
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

ASVT:s mångåriga ordförande och travsportens “grand old lady” har lämnat oss.

Ingen kunde älska travsport som hon! Det stora och varma hjärtat som slog så hårt för travsport, hästar och människor har stannat. 

Margareta, som på ett beskyddande och föredömligt sätt under många år höll i rodret för Avelsföreningen för den Svenska Varmblodiga Travhästen, ASVT, och som vi fått förmånen att arbeta tillsammans med, sörjs av många hästmänniskor både i Sverige och i hela travvärlden. 

Den gärning Margareta gjort inom svensk travsport går inte att överskatta. Hon värnade alltid hästen, sporten och samspelet mellan djur och människa på ett sätt som var unikt. 

Vi minns henne med värme och ödmjukhet. Ett knivskarpt intellekt, en aldrig falnande glöd, alltid med glimten i ögat och en humor som avväpnade alla. Vi ser tillbaka på stunder då vi tillsammans stred för unghästar och stons möjlighet att konkurrera på lika villkor och tjäna prispengar tidigt i karriären, ett genuint engagemang för hästauktioner där alla hästar och uppfödare kunde få samma möjligheter att glänsa, en aldrig sinande vilja att få en travsport där uppfödare, hästägare, travtränare och hästskötare mådde bra. 

Margareta, vi ser tillbaka på fantastiska år tillsammans med dig, minns din enorma drivkraft och engagemang för hästar, ditt alltid glada leende och smittande skratt. Dina stöttande ord, genuina omtanke och generösa förhållningssätt gjorde att vi alltid kände oss speciella. Du värnade om alla, stor som liten och gjorde aldrig skillnad på människor. 

Margareta Wallenius-Kleberg hade alltid hästar och människors bästa för ögonen. Alltid. Hästar, avel, uppfödning, sport och hästsportens människor. 

Du lämnar ett stort tomrum efter dig och våra tankar går nu till dina närmaste: Tore, Jonas och Annika med familjer, på ditt älskade Menhammar. 

Du har betytt så mycket för så många, du kommer alltid att vara den starkaste lysande stjärnan på himlen. 

Tack för allt!

/Elis Ljungek, Christina Olsson, Ove Konradsson, Ulrika Lundberg – tidigare generalsekreterare i ASVT

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Elis Ljungek, Christina Olsson, Ove Konradsson, Ulrika Lundberg – tidigare generalsekreterare i ASVT

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.