Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"ATG stänger mitt konto – för att jag vägrar lämna ut mitt privatliv"

Foto: Privat/ATG
"Jag håller alltså mina suspekta ekonomiska prioriteringar mellan mig och min bank, och låter ATG avsluta mitt konto hos dem", skriver Jan Timonen. Foto: Privat/ATG

På söndag gör jag mitt sista spel på trav hos ATG.

Av: Jan “Timo” Timonen
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

1980 gjorde jag mitt första officiella travtips – jag fick hoppa in och göra Rommetipset, som såldes på banan.

Sedan dess har jag i princip varit “i travets tjänst” dygnet runt. Dala-Demokraten, V75-Guiden, Stalltipset, Vi Tippa och Spelvärde är några av mina uppdragsgivare.

Jag har vunnit en del genom åren, jag har spelat bort massor genom åren.

Jag har alltid varit ATG trogen, aldrig haft spelkonto hos något annat bolag. Detta eftersom limitering av vinstmöjligheter tidigt var nästan det enda jag hörde mina mer internationellt bevandrade spelkompisar sucka över. Samt ofta krångel med att få ut eventuella vinster hos de andra spelbolagen.

Nu stänger ATG mitt konto. Detta eftersom jag vägrar lämna ut mitt privatliv.

Vid förra “kundkännedomkontrollen” räckte det att skicka in en kopia på mitt dåvarande banksaldo samt några tidningsklipp med mera om mina travspel och mitt mångåriga engagemang inom sporten/spelet.

Den här gången ska de bland annat prompt ha mina kontoutdrag från de tre senaste månaderna för att granska min ekonomi och se hur jag skapat möjligheter att spela hos dem. Trots att de ser i min historik att jag ligger några kronor plus på mitt ATG-konto de senaste tolv månaderna.

ATG ska alltså se och fnissa internt åt var jag använt mitt bankkort, att jag betalat årsavgiften på Amigo Sauna Club, att jag som diabetiker handlat kilovis från glassbilen, att jag köpt kläder i min storlek på dambutiken Nicole i Sollentuna Centrum.

De ska även avundas och bekymras över pengagåvor jag fått, skadeglatt ha reda på vilka som dött i min närhet och låtit mig ärva dem, nyfiket se hur mycket jag skänkt till Stadsmissionen och Barndiabetesfonden samt hur många TsingTao-öl och vårrullar det blev på kinesen i måndags.

Allt detta anser jag vara en deal mellan mig och min bank, Swedbank i det här fallet.

Det anser inte ATG, de hänvisar till beslut från högre ort/myndighet om att det minsann krävs dylika åtgärder för att förhindra ekonomiska oegentligheter.

Som att berörd, totalt tandlös och handlingsförlamad myndighet som låter bedrägerier och svindlerier på skyhög nivå fortgå löpande, plötsligt skulle få för sig att kontrollera vad travfjanten Jan Timonen haft för sig de tre senaste månaderna...?

Nej, den gubben går inte.

Jag håller alltså mina suspekta ekonomiska prioriteringar mellan mig och min bank, och låter ATG avsluta mitt konto hos dem.

Och gläds samtidigt åt att jag är såpass gammal att jag fått uppleva tiden då det var ren glädje och tillfredsställelse i att vara intresserad av och spela på travhästar.

Hos ATG.

  •  

En utvärdering om mitt ATG-fria liv kommer framöver.

  •  

För övrigt tror jag det blir tidig ledning och derbyvinst för Dancer Brodde.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Jan “Timo” Timonen

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.