Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"Banorna måste få ta del av den stora kakan"

Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
"Var själv på trav i går kväll, Solänget en vanlig travkväll. Den var lika öde som på Solvalla", skriver insändarskribenten. Bilden är från Solvalla. Foto: MARIA HOLMÉN / TR BILD
Av: Björn Andersson
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

Jag läste Niclas Anderssons krönika om öde på Solvalla. Var själv på trav i går kväll, Solänget en vanlig travkväll. Den var lika öde som på Solvalla. Den yngre generationen lyste med sin frånvaro, förutom travskolans unga elever. En jätteviktig verksamhet idag för travet! Jag följde med i samma ålder på 60-talet. Det var en upplevelse att vara på plats på Solvalla!

Den generation som vi tappat sitter vid datorn och kollar istället för att vara på plats. Travbanorna tappade sin publik när V86 startade på två banor. Perfekt för datorn och TV-publiken, allt skall gå snabbt. Nu fortsätter det med V64 på fredagar på två banor.

Bra för ATG men döden för banorna. Jörgen Westholm utryckte sig om Dalatravets dåliga upplägg med publikdragande arrangemang. Det måste delas ut av den stora kakan till banorna, annars har vi inga banor kvar om några år. Så att dom kan göras attraktiva, med stora skärmar på läktarplats, ljud från hovtrampet, intervjuer. Göra det till en upplevelse att gå på trav.

Alla måste hjälpa till inom travet. Det är nu det måste göras!

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Björn Andersson

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.