Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare: "Dags för nästa kapitel i hån mot travspelare"

Foto: STEIN LARSEN/TRAV365.NO
Norska Bjerke har kvällens V86-omgång tillsammans med Solvalla. Foto: STEIN LARSEN/TRAV365.NO

Jaha, dags för en av de största jackpottomgångarna som V86 har sett på länge (jag ska vara helt ärlig, jag har inte undersökt statistik fem år tillbaka i tiden) med prognosticerat 32 miljoner kronor till en ensam vinnare.

Av: En riktig travspelare
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

Wow, tänker ni – och det tänkte jag också ända tills jag inser att omgången delas mellan Solvalla och.....trumvirvel tack – Bjerke! Jag skulle kunna ha en större utläggning om hur fel jag tycker att fördelningen av omsatta pengar som bidrar till denna jackpott ter sig mellan Norge och Sverige men det är en mindre bisak jämfört med det faktumet att FORTFARANDE finns det ingen tillgänglig historik för deltagande norska hästar – utöver de senaste fem starterna.

Detta är obegripligt och betyder bland annat att vi svenska spelare inte har en minsta möjlighet att bedöma hur hästarna 4-7, 11 samt 14 i V86-1 beter sig i voltstart och däribland den, förmodat, stora favoriten High Performance

Svårt även att ha tillräckligt med underlag för att bedöma olika hästars startsnabbhet från inre respektive yttre spår och en mängd andra saker som såk lart begränsas av att endast ha tillgång till de fem senaste starterna. 

Men varför är inte detta viktigt för ATG frågar ni er? Svaret är enkelt – Tillsammans-miljonerna rullar in ändå!! 

De flesta spelläggarna där bryr sig, egentligen inte, om de har gått igenom ordentligt eller ej – viktigare är en bra catch i sociala medier och sålda andelar på system som de själva har mycket liten eller ingen andel på själva...

Trav har ansetts, och klassificerats, som ett skicklighetsspel men det står mer och mer klart för var dag som går att ATG inte har ett problem att låta detta likna Lotto och Keno – om bara omsättningen ökar...

– EN RIKTIG TRAVSPELARE

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: En riktig travspelare

Taggar i artikeln


Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.