Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"Ett hjärta av guld har stannat"

Foto: PRIVAT
"Empati kombinerat med generositet är två utomordentliga egenskaper. Vi är många som kommer att sakna Margareta", skriver livskamraten Tore Erkén. Foto: PRIVAT

Margareta Wallenius-Kleberg – min livskamrat, älskad och avhållen mor, farmor, mormor – avled den 14 april i sitt älskade Menhammar. Hon somnade in lugnt och stilla med nära vänner runt omkring sig.

Av: Tore Erkén
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

En profil har gått ur tiden. Hon levde sitt liv på ett ansvarsfullt sätt och kom att lämna många avtryck i de olika verksamheter som hon engagerade sig i.

Det är många Walleniusfartyg som inretts med tavlor, prydnadskuddar och snygga golvlampor genom Margaretas försorg. ”Våra anställda ska ha en fin miljö att vistas i när de är borta länge från sitt hem, ibland under flera månader”, menade hon.

Margaretas stora intresse handlade om travet. Med segrar i Prix d’Amérique, Menhammar Stuteris förstklassiga avelsverksamhet och engagemangen och styrelseuppdragen i svenska och internationella travorganisationer kommer Margaretas namn att leva kvar in i framtiden.

Hennes insatser och resultat inom företagande är känt och respekterat. Med de tydliga personliga egenskaperna ansvar, empati och generositet tog hon ansvar för ”firman” efter att hennes far, Olof Wallenius, hastigt gick bort 1970. Det var inget litet ansvar för en 33-årig dam. Med en ”näsa” för affärer, långsiktighet och lyckade val av medarbetare har företaget under hennes huvudägande utvecklats till en jätte inom rederibranschen.

Margaretas empatiska läggning är känd. Det är många som blivit ihågkomna på olika sätt med omtanke och gåvor i olika former. Empati kombinerat med generositet är två utomordentliga egenskaper.

Vi är många som kommer att sakna Margareta.

Livskamraten Tore Erkén

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Tore Erkén

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.