Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"Kurs för ärligt travfolk och diverse valberedningar"

Foto: TR BILD
Insändarskribenten är upprörd över valberedningens förslag på ny styrelse i Svensk Travsport. Foto: TR BILD
Av: Tony Löfqvist, ordförande ÅTHF
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

Travsportens livsluft bör enligt mig vara ärlighet, kunskap om vad och varför man gjort fel, ekonomiförståelse, entreprenörskap och en kärlek till vår sport. Ovan bör innebära att de ansvariga för många år av dekadens, nepotism med uppmuntran inom gruppen samt noll kreativitet för förnyelse ej skall vara på någon valbar plats inom svensk travsport. Tack vare min kärlek till travsporten och Åby i synnerhet fick jag ­personligen med några kompetenta vänner i styrelsen förmånen att ­rädda Åbys framtid som travbana genom att vi fick samtliga individer i travsällskapets styrelse att ställa sina platser till förfogande 2021. Detta klargjordes för samtliga närvarande på Åbys årsmöte den 6 april 2022 av vår nya styrelse. Uppenbarligen sov du i din ensamhet Tenfält, och dina två kamrater Sven Henriksson och styrelseledamot Hans Göran Johansson lyste upp Åbys årsmöte med sin fysiska frånvaro.
Att du frågat vår kompetente tjänsteman och sällskapsmedlem vd Jon W Pedersen om han och andra signerat något officiellt protokoll mot din ”utnämning” till valberedningens ordförande svarade han ­korrekt nej till. Åbys tjänstepersoner känner till dina trav och ekonomikunskaper. Vi som älskar Åby pratar och förankrar våra beslut tillsammans med majoritet, BAS och tjänstemän.
Det är sådan rak och ärlig gemenskap bland alla involverade som ­skapar grund för framgångsrik travsport på Åby samt Sverige med kärlek till hästen, ekonomikunskaper, framtidsvisioner uppbackade av entreprenörskap samt ärlighet.
 

Följande citat är hämtat från Tenfält den 10 april 2022 i Sulkysport:
”Beträffande basföreningarna kan jag konstatera att Åbys Hästägarförening under Tony Löfqvists tid som ordförande uteslutits från Travhästägarna och därför inte längre är en del av Svensk Travsport. Vad dess styrelse eventuellt skulle ha för synpunkter på ST:s valberedning saknar därmed betydelse.”
Med andra ord Fredrik Tenfält anser du, som STs valberednings ord­förande, att Åbys, Solvallas, Eskilstunas, Mantorps samt Axevallas häst­ägarföreningar inte betyder något för eller är en del av svensk travsport!
Är det på ovan Tenfältska ”sanning” du på kompetens och personkännedom föreslagit nya styrelsen för förnyelse av ST? 
Fakta: De ovan nämnda banorna äger klart över 50 procent av svensk travsports hästar i träning! 
Konstaterande: Travsverige – enligt ST:s valberednings ordförande betyder travets finansiärer hästägarna på fem av våra absolut största banor ingenting för hans handplockade gäng!
Förhoppning: 1) Travsällskap – rösta nej till de nya föreslagna stadgarna och med automatik följ era egna. 2) Insänd klandertalan för av ST utförda stadgebrott till Stockholms tingsrätt.
Effekt: Den påstådda demokratiska ordning som lett fram till detta vansinne, under två år av pandemi, där inga stämmomöten med beslut kunnat genomföras, faller. Vilket medför att nya krafter med kunskap och visioner kan väljas.
Med vänliga hälsningar till alla er som vill ha en ärlig, kompetent, glad och ekonomisk hållbar svensk travsport med hästen i centrum och vi alla är med i samma kompetenta lag.
/Tony Löfqvist, ordförande ÅTHF och stolt representant 
inom ­Nationellt ÄRLIGA Hästägare S, Å, E och Mp

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Tony Löfqvist, ordförande ÅTHF

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.