Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"Om travsporten förr"

Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Insändarskribenten lyfter fram goda minnen från hur det var att se på trav på Solvalla förr i tiden. Foto: THOMAS BLOMQVIST / TR BILD
Av: Ulf Åhrbom
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

Mitt intresse för travsport började 1962.
När jag flyttade till Stockholm 1961 hade jag nästan inga kompisar. Mina arbetskamrater på ett fotoföretag tyckte att jag skulle följa med på ”Valla”. Sagt och gjort, mina travsportkunniga kompisar tyckte att jag skulle satsa min tia på Berta, körd av legendariska Gunnar Nordin. Tian gick upp i rök. 
Vid den här tiden bodde jag i Spånga, nästan gångavstånd till banan. Åren har gått, jag engagerar mig fortfarande i travsporten och småspelar på samma sätt som tidigare och vinner ibland. Dagens Dubbel är min favorit (mitt bästa odds 1230 gånger, de va bra!)
Min barndom tillbringade jag på Norrby Säteri. Den dåvarande ägaren Stig Bredberg skulle åka och köpa en tjur till godset, men så blev det inte. Han kom hem med en häst. 
Resten är historia. 
Brickhästarna har varit framgångsrika under många, många år. Igor, Zenit med flera…
Anders Bredberg var min barndomskamrat, vi träffas fortfarande och pratar om vilken fantastisk barndom vi hade på Norrby med alla djuren.
Starka minnen har jag från Solvalla, speciellt på vintern. Kallt som tusan, men man kunde köpa buljong och hårdmacka och värma sig vid en kokskamin.
Bästa travhälsningar
Ulf (Åhrbom)

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Ulf Åhrbom

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.