Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"Skärpning Kanal75 – tro på er produkt"

Foto: TR BILD
Kanal 75:s tv-sändningar får kritik. Foto: TR BILD
Av: Peter "Gubben" Johansson
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

En sak som förundrat mig länge är Kanal 75:s dåliga förtroende för sin egna produkt. Att fortfarande hålla på med en massa inzoomningar, speciellt i de avgörande sekvenserna av loppen, är ett bevis för att de styrande tror att tittaren annars kommer att tycka produkten är dålig och tappa intresset. Jag kan inte hitta någon annan förklaring till detta.
Att vi har en ledning för travets egna tv-produktion som inte tror på sin produkt, som på grund av okunskap för den sport de är tillsatta att bevaka förstör upplevelsen för oss som är intresserade och kan trav, är ett kolossalt misslyckande.
Det skulle aldrig hända i bevakningen av någon typ av sportsändning att lägga en närbild på en spelare i en avgörande sekvens under spelets gång. 
Denna fråga är faktiskt något jag gärna skulle vilja få ett svar på av någon ansvarig på Kanal75, varför dessa inzoomningar existerar speciellt de sista 1000 metrarna av ett lopp? Kan vederbörande komma med goda argument för denna förekomst tror jag många med mig som irriterar sig på detta skulle köpa den.  

En annan sak som heller aldrig skulle kunna hända i en seriös sportsändning är den buskisstämning som vissa gånger råder i studion på ATG-Live. De grodor som ibland hoppar ur munnen på de i studion är inget som hör hemma i dagens samhälle och framför allt inte i en tv-studio. Den ”gubbiga” nedvärderingen av framför allt kvinnor och de sexuella anspelningar som ibland förekommer är en stor skam för travsporten som jag är mycket medveten om förr fanns i stallarna, men som vi måste få bort från sporten och att då ”marknadsföra” dem i en tv-studio är helt befängt.
Jag är en gubbe som vet med mig att jag bidragit till den stämning och jargong som fanns förr, något som jag idag skäms mycket över. Att de styrande inom Svensk Travsport låter detta få fortsätta är skamligt, det är även ett brott mot sin egen Code of Conduct så detta måste stävjas i det snaraste.
Kan inte medarbetarna skärpa till sig och göra ett seriöst intryck genom hela sändningarna så måste de bort. Det spelar ingen roll hur duktiga de är i övrigt. 
Vill vi vara en professionell sport som tas på allvar eller ska vi vara en sport med det rykte som vi hade förr om ruffel och båg och saker som händer bakom de stängda dörrarna i stallen?

/Peter ”Gubben” Johansson

PS. Efter att ha läst reglerna för att denna insändare skulle kunna bli publicerad visar det sig att det som ibland uttrycks i ATG-Live inte skulle godkännas i en insändare i Travronden. 

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Peter "Gubben" Johansson

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.