Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"ST – varför agerar ni inte?"

Foto: ATG/Pressbild.
Genrebild ATG. Foto: ATG/Pressbild.
Av: Patrik Jacobsson
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

Idag är det nästan exakt fem år sedan jag skrev en insändare om ST:s passivitet som ägare. Nu är det hög tid att ST som huvudägare sätter ner foten gentemot ATG, om det nu finns någon person på ST med hästarna och oss aktiva i fokus och gärna med pondus och auktoritet? Tyvärr har vi inte sett något av detta ännu och det enda vi har sett är en oförståelse, för det är väl ändå inte arrogans mot oss aktiva och vår akuta ekonomiska situation? Visas inte agerande nu för sportens skull, då ska ledningen med VD bytas ut omedelbart! Det får vara nog nu med lekstugan hos ST och ATG, det är omsättningsökningar och kostnadsökningar till följd av ökade personalkostnader främst, men det är en resultatförsämring det senaste kvartalet. Förklaringen är oroande, ”det är satsning för framtiden med nya spelprodukter”! Tyvärr ATG och främst ST som ägare, det finns ingen framtid för travet, om Ni inte hjälper oss som sysselsätter Er, med ökade prismedel NU för breddsporten!

Hur kommer vi då till rätta med ett spelbolag som slösar och leker bort våra prispengar samt gör dyra travsändningar genom Kanal 75? Sälja av det? Tyvärr är jag rädd att det inte går att sälja ett tidigare renodlat och välskött spelbolag för hästsporten. När man lämnade sin huvudmarknad för att bredda sig på nya spelmarknader, då började man spika igen kistan. Det finns ett väldigt gammalt ordspråk som lyder ”skomakare, bliv vid din läst”, kanske något att tänka på för vårt spelbolag! 

Det finns inte ett bolag (förutom ATG då) där man enbart har omsättningsökning som mål, det är resultat som räknas och vi behöver resultat för att få prispengar, det är genant hur vi kan tolerera att ”vårt” spelbolag sköts så ansvarslöst av ST. Börja omgående att halvera personalstyrkan, lämna marknader som inte genererar vinst, det är så en kompetent ledning måste agera om det går dåligt. Då effektiviserar och rationaliserar man för att uppnå vinst igen.

Kanal 75, ett produktionsbolag som kostar travsporten mer än vad som delas ut i prispengar, hur f-n är det möjligt? Sälj av eller knoppa av bolaget och upphandla tv-produktionen till vår sport istället, till betydligt bättre villkor garanterat.

Halvera personalstyrkan även på ST och använd datorerna för en effektivisering i stället. Sätt personer med kunskap, förståelse och vilja att utveckla vår sport, i stället för att avveckla sporten effektivt. Sätt in näringslivsfolk med kunskap och förstånd att uppvisa resultat och framtidsvisioner, detta i samförstånd med personer som kan travet, för att långsiktigt trygga vår travsport! Byråkratisera inte ännu mera, gör det i stället enklare och roligare att locka hästägare och övriga sponsorer till sporten! Satsningen mot dopingen, är naturligtvis undantaget, där ska vi tillsammans få stopp på detta fusk!

Det måste bli kul igen att förlora pengar, ge oss bara möjligheten att kunna täcka en del kostnaderna! 

/Patrik Jacobsson

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Patrik Jacobsson

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.