Sveriges ledande travtidning
Sveriges ledande travtidning
ANNONS

Insändare:
"Stor oro bland Solvallas B-tränare"

Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
"Efter att Solvalla har minskat antalet tävlingsdagar drastiskt framgår det tydligt att banans B-tränare fått allt svårare att komma med i loppen på hemmabanan", skriver styrelsen för Solvalla Amatörklubb och B-tränarförening. Foto: LARS JAKOBSSON / TR BILD
Av: Styrelsen för Solvalla Amatörklubb och B-tränarförening
Publicerad:

Insändare i Travronden

Detta är en insändare. Skribenten svarar för analys och ställningstagande i texten.

Travronden värnar om det fria ordet och yttrandefrihet. Vi vill att du ska uttrycka din åsikt och dela med dig av dina goda tankar och idéer. För att bli publicerad krävs att du håller god ton, följer våra riktlinjer och svensk lag.

Efter att Solvalla har minskat antalet tävlingsdagar drastiskt med 26 framgår det tydligt att banans B-tränare fått allt svårare att komma med i loppen på hemmabanan. 

Huvudorsaken är att de högre prissummorna, jämfört med övriga Sverige, lockar hästar med höga startpoäng från andra banor belägna långt bortom Solvalla. Aktuella exempel är att hästar från Åby, Vaggeryd och Axevalla har startat i rena amatörlopp på Solvalla och samtidigt utestängt hästar från hemmabanan. 

Solvalla Amatörklubb och B-tränarförening var inte inblandad i några diskussioner eller samråd när denna förändring av Solvallas tävlingsprogram beslutades. 

Enligt Stockholms Travsällskaps stadgar paragraf 2, ska Solvalla i första hand säkerställa och verka för travsporten i närområdet. Särskild vikt ska läggas på att utveckla och stödja bredden. 

Hur ser Solvallas vision ut för de närmaste åren och vilken hänsyn tas där till gällande stadgar? 

I dag finns det cirka 500 hästar tränade av Solvallas cirka 170 B-tränare. De måste få bättre startmöjligheter på sin hemmabana. 

Vid kontakter med representanter för Solvallas B-tränare framgår det att många kommer att avsluta sin verksamhet om inte en förbättring snart sker med utökade startmöjligheter för Solvallahästar. 

Styrelsen för Solvalla Amatörklubb och B-tränarförening föreslår därför att minst fyra lopp per månad ska skrivas ut med företräde för hästar tränade av Solvallas B-tränare.

ANNONS

Ämnen i artikeln


Av: Styrelsen för Solvalla Amatörklubb och B-tränarförening

Så jobbar Travronden med journalistik

Uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor på vår information och att vara på plats där det händer. Vi följer de Pressetiska reglerna och vår nyhetsjournalistik ska präglas av trovärdighet och opartiskhet.